Mit tegyek, ha idén Budapestre jelentkeztem egyetemre, de túl drágák az albérletek és nincs rá pénzem? Ha felvesznek, ne iratkozzak be?
Figyelt kérdés
2019. júl. 18. 16:08
2/11 A kérdező kommentje:
Hát de ha nem adnak?
Én is abban reménykedem,de kiderült,hogy nagyon nehéz bekerülni.Kb 10% esélye van,hogy bejussak kollégiumba
2019. júl. 18. 16:09
3/11 anonim válasza:
Milyen messze laksz Budapesttől?
4/11 anonim válasza:
Vannak az egyetemtől független kollégiumok is,kicsit borsosabb az áruk,de még mindig olcsóbbak mint egy albérlet.
5/11 anonim válasza:
Ingázz. Mi ezt csináltuk, Budapestről Szegedre. Egy héten egy nap volt, amikor korán kezdődött az óra és nem létezett vonat, ami odaér, akkor egy napra fizettünk egy szállást. Kb a koli árában van havonta.
6/11 A kérdező kommentje:
Zalában.Elég messze
Nem tudok ingézni.Egy faluban lakok,ahol vonat sincs
2019. júl. 18. 16:42
7/11 anonim válasza:
Biztos mások is vannak ilyen helyzetben, azok rendszerint kivesznek lakást, azon belül szobát és még a szobába is szobatársat. A koleszban sem lenne másképp!
Adj fel te hirdetést és ha sikerült toboroznod magad mellé még 3 embert, akkor kezdhettek együttes erővel keresni egy 2 szobás lakást!
Nem kell, hogy az egyetem mellett legyen (drága!), csak metró közelben, mert metróval már szinte mindenhova el lehet jutni pillanatok alatt.
8/11 anonim válasza:
Lakótársak? Szerintem mások is vannak ilyen cipőben,megosztjátok az albérlet árát.Ismerősöd nincs,aki Budapestre megy tanulni?Neki is kedvezőbb lenne,ha feleznétek.De ha jól tudom facebookon is van ilyen csoport.
9/11 anonim válasza:
Első félévre viszonylag könnyebb bekerülni szociális alapon. Jártam több egyetemre, azt hiszem nem is ismertem senki vidékit aki ne kapott volna kolit. Harmadik félévtől viszont nézni fogják a tanulmányi eredményeidet is.
10/11 anonim válasza:
Figyelj, nézegess szobákat! És ne csak az egyetemhez közeli helyeken. Ha kicsit távolabbról jársz be, abszolút lehet, hogy találsz megfizethető albit. Persze mindenképpen próbálkozz a kollégiummal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!