Ha választani kellene, melyik városba költöznétek, Kecskemétre vagy Dunaújvárosba? Inkább azok válaszát várom, akik valamennyire ismerik mindkét várost!
Az építészeti környezet mindenképpen jobb Dunaújvárosban, a szocreál egyik mekkája. Én ennyit tudok mondani.
Van két víztorony, sok római kori emlék, rengeteg szocreál műremek és épület, a dunaparton hosszasan lehet sétálni, a közlekedés jó, Székesfehérvár felé elég sok buszjárat indul. Vannak komolyabb üzletek. Kecskemét ehhez képest kissé fakóbb, egyszerűbb település. Sokkal kisebb a pörgés, mint Danubeneustadt-ban, ahogy a főiskolások hívják. Ja és lapos... Dunaújvárosban azért szép emelkedőt kell pl fel-le megmászni a dunapartig néhány helyen.
Szia!
Életvitelszerűen élek, mindkét helyen. Nekem Dunaújváros minden tekintetben a jobb döntés. A táj eszméletlen és változatos, a munkalehetőségek jók, nagyátlagban az emberek nem élnek rosszul, a nagyobb gyárak ideköltözésétől se szálltak el az árak. A fiataloknak sokkal jobban biztosított a közösségiélet/szórakozás. A felnőttek is megtalálhatják a magukét. Kecskemét ehhez képest kihalt, élettelen, sík és megmondom őszintén az emberek sokkal kellemetlenebbek. Iskolákat felesleges lenne összehasonlítani. A középiskolai választék midnkét helyen széleskörű, mindkettő helyen van egyetem, ami középszerű, nem egy kimagasló intézmény egyik sem.
Kultúrális lehetőségek is kb azonosak, mozi, színház, kiállítások, múzeum. Nyilván a Bartók Színház nem veheti fel a versenyt az egyik legöregebb Katona Színházzal, de nekem pl 9 éve a Bartókba van bérletem, s szinte sose csalódtam. :)
Szerintem élhetőbb Dunaújváros, Kecskemét túlnőtte magát, és az embertömeget. Reggeli és esti csúcsban 200métert megtenni is 30perc. Kezd Pesthez közelíteni a dugók mennyisége... de fejlesztés az nincs. Az utak minősége ótvar, és sajnos a vezetési stílus is agresszív, bár szerintem ez betudható a tömegnek is. Szóval nekem minden szempontból Dunaújváros. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!