Nettó fizetésetek max hány%-át költenétek lakbérre?
12-13% a törlesztő, plusz a rezsi. Ilyen albérletárak mellett egy fillért sem költenék arra, hacsak nem nagyon muszáj.
Most úgy gondolom olyan 20-25%-ig talán felmennék, hogy lakásból egy kis kertes házba költözzek.
Max 35%, de csakis álmaim lakásának törlesztő részletére.
Egyébiránt minél kevesebbet, ha lehet semennyit sem. :D
Nyilván ideális esetben, a kényszer lehetőségeket kár felsorolni.
0%
Soha többé nem mennék albérletbe. Majd ha adakozni akarok, felkeresek egy jótékonykodó szervezetet, és nekik utalok rendszeresen. Régen laktam albiban, hamar megundorodtam attól, hogy különösebb ok nélkül tízezreket kell más ember zsebébe tömnöm havonta.
Én inkább úgy kalkulálnék, hogy mennyi az a fizetés, amennyiért megéri albérletet fenntartani.
pl. egy cakk-pakk 150ezres albérletet akkor vállalnék be Budapesten, ha minimum havi 350-et keresnék. Viszont vidéken egy 80ezrest már nem vállalnék be 160 ezres fizuval, mert egy minimál szintű életszínvonalhoz szükséges egy személynek legalább 150 ezer forint. Így ezt csak nettó 230-tól vállalnám.
Nem a % a fontos, hanem az az összeg, amivel a lakhatáson túl megfelelő életszínvolalat tudsz biztosítani magadnak.
"különösebb ok nélkül tízezreket kell más ember zsebébe tömnöm havonta."
Leszámítva azt a "pár millió" Ft lekötött tőkét, amid neked nincs, neki meg igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!