Hogy lehet ezt normálisan közölni? Lehet egyáltalán?
Sziasztok!
Kb fél éve új szomszédaink lettek. Egy normális, középkorú pár, 2 gyerekkel. Egész jóban vagyunk velük (ahogy minden szomszéddal).
A fiuk kb 12 éves lehet. Szerintem nem teljesen normális. Kimegy a kertbe és torka szakadtából üvölt, mint egy retardált. Baromi idegesítő fél óra után, nem hiszem el, hogy őket nem zavarja. Ráadásul van 1 2 hónapos kishúga is.
A másik szomszédban 4 gyerek van, ők is labdáznak meg hangoskodnak, de senkit nem zavar, gyerekek. De ez a kissrác valami eszméletlen módon idegesítő, folyamatosan üvölt. Már kérdezte tőlem múltkor a mellette lakó szomszéd is, hogy mi a franc baja van ennek (ott egy 7 éves gyerek van), tehát nemcsak engem zavar, hanem a fél utcát. Nyilván engem (meg a másik szomszédot) a legjobban, hiszen mi halljuk a leghangosabban.
Az a bajom, hogy a szülőkkel jóban vagyok, nem akarom őket megbántani vagy összetűzésbe keveredni velük, de egyszerűen nem tudom kultúráltan előadni fél óra telitorokból való üvöltözés után, hogy kössék be a gyerek száját vagy bánom is én mit csinálnak vele, csak fogja be végre.
Az egyik szomszéd szerint be kellene dobni nekik egy levelet emiatt. Én ennek nem annyira vagyok a híve, inkább szeretem személyesen, de itt nem tudnék higgadt maradni.
Van valami ötletetek?
Nem lehet, hogy down-kóros vagy egyéb szellemi fogyatéka van?
Bár a kedves szülők se annyira normálisak ezek szerint, ha szerintük ez így rendben van, hogy egy 12 éves fiú csakúgy üvölt, mint a bőgőmajom.
Igenis közölni kell, hogy legyenek szívesek és fogják be a drágalátós kisfiuk száját, mert különben hívjátok a gyámügyet.
A gyerek sérült, csak annak a módja kérdéses. Az ilyen üvöltés biztosan valami szindrómának vagy lelki bajnak a jele (pl. autizmus, iskolai stressz, iskolai zaklatás stb.).
Én a konfliktus megoldása és a jószomszédi viszony megőrzése érdekében pont hogy az idegen, de a témában szintén érintett szomszédot (ha lehet szülő, mert akkor hitelesebb) kérném meg, hogy beszéljen vele vagy vel együtt mennék át.
Én nem tudom mi baja van, de tuti nem normális. De mondjuk ez engem nem is érdekel, felőlem a pincébe is lezárhatja, csak ne halljam. :D
Ha ez nem lenne elég, baromi irritáló hangja van és olyan, mint egy rekedt bőgőmajom.
Ha nem találok kultúrált megoldást, akkor szólni fogok mindenképp, maximum megromlik a viszony. Nem vagyok köteles elviselni, én sem viszem ki a mélynyomót a teraszra...
Kérdező, nekem volt egy szomszédom, akinek a gyerekével úgyszintén voltak gondok, ami engem is érintett sajnos.
Én úgy próbáltam megoldani, hogy leültem a szülővel és elmondtam, hogy mi a problémám nekem a gyerek viselkedésével, illetve én mikre gondolok, mi lehet a kiváltó indok és mi lehet rá a segítség és, hogy én tudok e valahogyan segíteni.
Ilyen esetekben a szülők gyakran érzik úgy, hogy "Ez még belefér" vagy "Az én energiám is véges" vagy "Van 1-2 furcsasága a gyerekemnek, de jó gyerek", stb. és gyakran, ha szólnak nekik, támadásnak érzik, egyrészt, hogy miért minden felelőség ráhárul, másrészt meg úgy érzik, őket becsmérlik azzal, higy a gyerekre panaszkodnak.
Ezért, ha bele szeretnél ebbe cseppenni, mindenképp fontos, hogy ezt megértően tedd és inkább segítőkészséget, mint antipátiát mutass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!