Miért ilyen szánalmasan drágák a lakások Budapesten?
Egy másik uniós országhoz viszonyítottam, nem pl. Amerikához, szerintem Unión belül lehet viszonyítani.
Van térkép is a lakásokhoz, meg is néztem, hol vannak, egész korrekt helyen, nem nehéz ennek utánanézni.
Egyre többen költöznek Budapestre. Legtöbben albérletbe. Diákok is az albérletet preferálják a kolégiummal szemben. Látszik is a statisztikán, Budapest lakossága előreláthatóan növekedni fog, annak ellenére, hogy a magyar népesség fogyóban van.
De ez nem magyar dolog, a környező fővárosokban is ez a tendencia figyelhető meg. Nézz meg akkor egy amszterdami, londoni, vagy stokholmi albérletet. Londonban úgy is beszélnek a jelenségről, hogy lakáskrízis. A subletting is virágzik, amikor egy házon bellül külön-külön adod ki a szobákat. Ott tart a dolog, hogy egy metróvonal közeli single szoba áráért megosztott házban (havi 6-700 font akár) észak angliában több szobás kertes házat bérelhetsz. Azért Budapesten nem ilyen rossz a helyzet.
De ha csak belegondolunk józan paraszti ésszel, egyértelmű, hogy amire nagy a kereslet, de kevés van belőle, jelen esetben a pesti albérletekből, az drágulni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!