Vidékiek! Ti is arra vàgytok hogy vàrosban lakjatok?
Magyarország egyik legnagyobb városának belvárosi részén lakok.
Tini vagyok, persze ,jó meg minden.
De este van hogy elsirom magam, annyira hiányzik a falusi élet, az állatok, a levegő, az a toposz, melyet a falu nyújt...:)
Mindenki vágyik valami után. Sose lesz tökéletes semmi.
Ez előre fog téged juttatni az életedben, lehet a következő célod az lesz, hogy eljuss városi egyetemre.
Amikor olyasféle faluban laktam amit leírtál, én is vágytam arra hogy városi legyek és az is lettem. Aztán az évtizedek alatt kezdtek hiányozni a falu előnyei. Például hogy a szülői ház gyakorlatilag rezsimentes és az élelmet is megtermelhettük otthon. Így még munkahely nélkül is fejedelmi lakomáim voltak minden nap. Aztán a szomszédmentessége is eszembe szokott jutni mikor például egyik szomszédnak éjjeli 2-kor jut eszébe teljes hangerőn tévézni. Továbbá a tiszta levegő előnyére is rájövök egy-egy biciklitúra után amit valahol az érintetlen erdei utakon csinálok vagy ha 1-2 napra visszamegyek a falu széli természetben lévő szülői házba. Aztán amikor egy-egy munkahely körbetartozások miatt nem fizeti ki a bérem, akkor meg az jut eszembe hogy az ördögbe is, hisz a szülői háznál nem csak napi egy szatyor tojást vittem be a kapirgálásból élő tyúkok alól hanem akár ízletes pisztrángot is tenyészthetnék. És akkor van mit enni.
Tehát a városiak meg vidékre vágynak, ahogy például ez a hölgy oda is költözött, nem is akármennyire:
Azért nem mindegy, hogy falun milyen életminőségben élsz.
Ha van lóvéd, jó házad, menő kocsid,... Na akkor nincs gond.
És hiába élsz BUDAPESTEN, ha napi 12 órában takarítasz egy plázában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!