Ha összeszedek egy csomó szemetet a lakóhelyem környékén, azt hova rakhatom?
A falu melletti erdőben borzalmas szemétdomb van. A párommal nekilátnánk, hogy összeszedjük, de utána nem tudjuk, hogy hogyan tovább.
Több platós kisteherautónyi szemét lehet ott, nem csak 1-2 zsáknyi. Néhány háztartási gép is hentereg ott.
Még a műanyagflakon-halmokat talán meg lehet oldani, szelektív gyűjtő van a faluban, amit kb. félévente ürítenek, szóval akkor elviszik mellőle is a zsákolt hulladékot, bármilyen sok is. Na de a többi?
Önkormányzathoz lehetne/kellene fordulni ilyen esetben, de egyrészt tapasztalat, hogy nem foglalkoznak semmivel, ami nem a polgármester érdeke, másrészt a környéken más településen volt már ilyen, és még szerencse, hogy végül nem büntették meg az illetőt, aki összeszedte..
Haza nem hozhatjuk, érthető okokból. Nyilvános kuka a faluban van úgy 1 darab, az is egy papírkosár méretű valami. Szeméttelepen van egy limit, hogy mennyit lehet ingyen leadni.
(Őszintén szólva az időnket és az energiánkat szívesen fordítjuk erre, de fizetni nem igazán akarunk saját zsebből mások retke után.)
Hova lehet vinni akkor?
Mit tudnánk tenni, ha szeretnénk egy szép erdőd a szeméttelep helyett?
Erdei (nem jelzett) turistaút, szerintem rajtunk kívül senki nem jár arra, nem hogy a yard. :D
De nem rossz tipp, biztos ami biztos... Köszi!
Igen, ezt írtam is, de van limit, és annál határozottan több a szemét.
Ahogy látom, ezzel rögtön bele fogsz ütközni a bürokráciába és felelősségtologatásba:
Aprankent haladj, hulladekudvarba heti 1-2 utanfutonyi szemet mehet, ami szelektiv az mehet a gyujtobe, ha megtelt telefonalgass a zoldszamukra hogy tele van es elviszik.
Sajnos onerobol nem tudsz sokmindent tenni, en is szivtam vele mar..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!