Magyarország melyik részén összetartóbbak az emberek?
A kis falukban általában lenézik a gyüttmenteket. Ilyenben nőttem fel, 4 (négy!!!) évesen költöztem oda,, 20 évesen el onnan. A helyi érdekűek nagyrészt kívülállónak tartottak, csak azokkal voltak kedvesek akik már generációk óta ott laktak. Állandó pletyka, smúzolás, alkoholizmus, piti bűnözés, sząrkavarás volt mindig.
Volt pár barátunk, de mind betelepült.
A közepes városban ahol most lakom, az átlagot pont nem érdekli ki vagyok, a szomszédot csak a bedobott levelek után ismerem név szerint. A környékbeli boltok, kiskocsma stb személyzete viszont kedves, köszönünk egymásnak, de kb ennyi.
Mindenképp kisváros párti vagyok.
1: ezt már sokszor hallottam.
2: köszönöm, hasznos volt.
Azt mondják, Szabolcs és Zala megyében vendégszeretőbbek, nyugodtabbak az emberek.
Legkevésbé Fejér, Pest és Komárom megyében.
Járáson belül is vannak különbségek, ahol én lakom, rengeteg a városból bevándorló, és nem állnak szóba a falusiakkal. A szomszéd falu pedig belterjesebb, ott nagyobb az összetartás, színmagyar falu.
Azok a falvak összetartóbbak, ahol a földrajzi elhelyezkedés végett zsáktelepülés, vagy a fiatalok a falun belül házasodtak.
A környékemen sok ilyen település van: Magyaralmás, Jásd, Csókakő, Szápár.
Amelyik falu népszerűbb a betelepülők körében, ott megette a fene az egészet, ott széthúzás tapasztalható.
Pl. Fehérvárcsurgó, Bodajk, Iszkaszentgyörgy, Sárszentmihály, Úrhida.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!