Hogyan tudnám távoltartani a környék macskáit a kertemtől?
Ultrahangos riasztó kizárt.
Valamilyen természetes megoldás, praktika érdekel.
Sejtettem,hogy...
Kutya van. Őt is zavarják, folyamatosan bosszantják a macskák. A kutyáé a füves kert, egy kerítés választja el a hátsó, kisebb konyhakerttől, ahová ő nem mehet. A környék macskái viszont állandóan átjárnak oda
Köszönöm, természetesen rákerestem korábban én is és olvastam ezt is többek között, sajnos nem vagyok előrébb...
Egy ténylegesen bevált bármi érdekelni, ha van ilyen egyáltalán
Van macska távoltartó spray.De ezt többször is fújkálni kell, ahova bejárnak oda.Kutyásboltban, webáruházban.
Van akinél hatott, van akinél nem.
Lehet Lindab lemezt felszerelni a kerítés tetejére, de csak akkor jó, ha elég magas a kerítés.Macsek felugrik, de nem tud felkapaszkodni mert a lemez csúszik.Egyoldalú kell, a szomszéd felől egy ferde lemez. Ha fordított V alakú van a kerítés tetején, akkor kinti macska nem tud beugrani, benti nem tud kimenni/saját macska/.De neked elég ha szomszéd felől van.Ha nem elég magas a kerítés, könnyen van hogy átugrik macska így is, de ha jó magas, képtelen átugrani a lemez megkerülése nélkül.Kerítésoszlopokat meg lehet magasítani.
Ha bővebben érdekel a dolog, én ezt onnan tudom, hogy Szolnokon a kisállatrezervátumban a cicák így vannak védve, ne tudjanak a területről kimenni.Tulajt ha felhívod, biztos ad tanácsokat.
Ennél humánusabb megoldás nincs.Nem is kerül sokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!