Miért egyre gonoszabbak az emberek?
"Én azt tapasztalom, hogy sokan fittyet hánynak a közlekedési szabályokra, például parkolás tekintetében."
Nem tudok 80 kg felszerelést 3 utcával arrébbról odavinni egyedül. Meg ha kell valami az autóból nem hagyhatom ott a felszerelésem mire átfutok 3 utcát. Ha mindent szabályosan csinálnék akkor 3 nap lenne egy 3 órás munka, akkor meg az lenne a baj. Meg nem fizetnének érte többet.
Az alábbiakat tudom javasolni:
1. Felveszel segédmunkást, aki cipeli a holmid.
2. Kérsz közterületfoglalási engedélyt.
3. Elmész a Tescóba árufeltöltőnek, és nem lesz parkolási gondod.
Na most: lépcsőház ablakát cisnáltad, ergo erre elméletileg egy ház közös képviselője adhat megbízást.
A közös képviselőtől az lenne a minimum, hogy:
1) értesíti a lakókat, hogy ekkor és ekkore zajos munkát végeznek, így mindenkinek kuss van
2) a bejárathoz legközelebbi parkolóhelyet, ahol szabályosan megállhatnál, fel kellene hogy szabadítsa erre az időre (tudom, semmi nem kötelezi erre... :( )
3) szerződést írtok a munkára, amiben kiköthetnéd például ezt is, így ha
megbirságolnak, te verhetsz rá többször annyi kártérítést.
Amiket fent leírtam, az nem rosszindulat, mindössze elővigyázatosság, és szerintem az, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, megér annyit, hogy adót fizess utána.
Te ne vedd fel, itt a KÖZÖS KÉPVISELŐ dolga lett volna tájékoztatni a lakókat. Hogy ő elelejtette, vagy leszarta - nos, megmondhatod a nyiákolóknak, hogy kinél tegyene panaszt, de téged hagyjanak békén.
Mellesleg, ha a házirend szerinti időpontban dolgoztál, akkor pláne ne nyávogjanak.
A parkolás az kellemetlen, mert de, cipelned kell a 40-50 kilós cccokat, ha nincs értelmes parkolóhely - apám csőszerelő, néha neki is 2-300 méter a parkoló, plusz emelet a kazánokkal, szerszámosládával, stb.
"Felveszel segédmunkást, aki cipeli a holmid."
Plusz bruttó 15000 forint lenne per nap. Ingyen nem dolgozok...
"Kérsz közterületfoglalási engedélyt."
3 hét mire kiállítják és 1000 ft/nm áron van. Ráadásul ha kérek semmi sem garantálja hogy szabad lesz a parkoló mire odaérek, mert ők nem kerítik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!