Milyen Budapesten élni/lakni?
Voltam 2-szer több napot és nekem nagyon tetszett.
Egyszer majd szeretnék felköltözni.
Imádom Budapestet :D
"Pest otvaros, budos, lepukkant lepra telep."
Kb. mint Óbuda/Békásmegyer meg a 11. kerület egyes részei, meg említhetném még Budatétényt is! A békásmegyeri meg a kelenföldi lakótelepről meg jobb nem beszélni, undorító! És ez mind Buda...
Nem mindegy hol laksz Bp-en belül. Budán 2ker 12 ker 3.ker,1ker egy része az jó,csak iszonyat árak vannak,rengeteg a sznob meg a kétes vállalkozásokból nagyzoló kihaénnem alak.
Pest belvárosa szakadék, kutyaszaros ,húgyszagú belső gangos ezeréves házakkal ,koszfészek,teli dajdajozó önkivűletben ordító turistával ,meg lehúzós csövikkel és kéregetőkkel,zsebessel.Büdös is a levegő a gázoktól, és nem lehet parkolni sehol
Külváros az panelprolik ,drogos bandák ,hisztérikus nyuggerek gyűjtőhelye,de vannak kertes zöldövezeti részek amik olyanok mint egy kisebb falu,van élettér ,kiserdő ,patak stb ,ott jó élni.
Én a 11. kerületben éltem egy darabig, aztán a 9.-ben, majd megutáltam és kiköltöztem Budaörsre, majd végül saját lakást vásároltunk más agglomerációban található városkában.
Azt hiszem a költözési élőéletünk jól mutatja a véleményemet. Már a 11. kerületet is utáltam, de kényszerből mentünk a 9-be még. Ott találtunk megfizethető albérletet és a párom munkahelye szempontjából kedvező helyen volt.
Egyszerűen utáltam a belvárosi bűzt, a mocskot, a rengeteg autót, hogy nem látom a napfényt a magas épületektől, csak ha felnézek, a sok érdektelen zombit, akik az utcákon közlekednek, stb.
Ezen a ponton elkezdtem visszasírni a kisvárost, ahonnan származom. Az viszont eléggé élhetetlen hely a lehetőségek szempontjából, szóval ez van.
Most 6-8-10 évre megalkudtunk az agglomerációval, de ez a hely sem az igazi, nem érezzük otthon magunkat, nincs a városnak egy normális parkja, közösségi tere, sétáló utcája, stb. ahol szeretném felnevelni leendő gyermekeinket és ez elkeserít.
A másik téma a közlekedés. Az egy dolog, hogy felénk is jár busz és háromnegyed óra alatt a belvárosban vagyok jobb esetben, éjszakai busz is jár és a ház előtt rak le, de ez ugye túl szép, hogy igaz legyen.
Annyian járnak agglomerációból, hogy a csúcsforgalomban egyszerűen beállnak az utak és mindenki szív a forgalomban. Ha ehhez még becsúszik egy-két útlezárás, akkor konkrétan gyalog gyorsabban elérném a célom. Szánalmas, idegtépő, elkeserítő, főleg mivel mi mindketten autóhoz vagyunk kötve a munkánkból adódóan, így nem tudunk más eszközt igénybe venni.
Én ezen okok miatt nem szerettem Budapestet és nem szeretem az agglomerációt sem. Ha lenne rá lehetőség, akkor hazaköltöznék a szülővárosomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!