Gyékényesen milyen élni?
"A család fiatalabb tagjai Nagykanizsán élnének tovább, ezért ahhoz közeli, békés települést keresünk, lehetőleg vízparttal, fürdőzési vagy horgászási lehetőséggel."
Nagykanizsán a csónakázó tó környéke gyönyörű. Sánc, Palin is nagyon jó hely. Érdemes megnézni Nagykanizsán a köztemető környékét is, az régen az olajbányász lakótelep volt és nagyon szép, csendes, rendezett hely. A keleti városrészt viszont érdemes elkerülni, ott van a legtöbb bunkó ember.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Első: A Mátra tényleg gyönyörű, csak az a baj, hogy drágább, és munkalehetőség kevesebb van. Melyik települést ajánlanád?
Nagy a család, persze nem mindenki együtt fog élni, de próbáltunk olyan helyet keresni, ahol mindenkinek jó lenne. Mivel ketten már találtunk munkát Nagykanizsán, és azért a környék nem olyan rossz, e mellett döntöttünk. Van, aki Veszprém közeléből költözik, van aki Szabolcsból, van aki külföldről. Elsődleges szempontok a munkalehetőség, és a viszonylag olcsó ingatlanárak voltak. Na, most az idősebb generációnak keresünk falut a fenti paraméterekkel.
Négyes: Nyíregyháza környékén mi van, amiért érdemes odamenni? A másik kettővel egyetértek, csakhát a munkalehetőség inkább kevesebb, az ingatlanárak pedig drágábbak azokon a helyeken. Bár Szeged környékét annyira nem ismerem, de pl Eger közelében a szóba jöhető települések mindegyike iszonyatosan drága.
Ötös: A tó valóban gyönyörű, és Palin nekünk is tetszett, viszont Sánctól óva intettek bennünket. Mi egyébként belváros közeli lakást veszünk ki. És mi a helyzet Nagyrécsével? Hiszen az is szinte érinti a tavat, míg Palin kicsit kiesik. Bár Gyékényeshez képest közelinek számít, de ott helyben lenne a tó
Sánc van a legközelebb a csónakázó tóhoz, illetve a nagy bevásárlóközpontokhoz, ezért említettem meg. Ha nem jó, akkor esetleg ott van rögtön előtte a Katonarét, az is korrekt hely, ha számít a tó közelsége. De ezt úgy mondom, hogy az ingatlan árakkal nem vagyok teljesen tisztában, csak jól ismerem Nagykanizsát.
Egy helyesbítés: Korábban amit Olajbányász-telepnek mondtam az valójában a MAORT-telep, így érdemes rákeresni, csak nem jutott hirtelen eszembe akkor. Amit esetleg érdemes még tudni erről a telepről és kizáró ok lehet, hogy rendeletileg korlátozva van, hogy a házak udvarát nem lehet telibe betonozni meg ilyenek, hogy fenntartsák a hely autentikusságát (régen a MAORT munkásai laktak a telepen, majd később privatizálták a területet és úgy döntöttek, hogy meg kell tartani a terület szépségét), de szerintem ez az ésszerű korlátozás keretein belül van. Google Mapsen talán a Tripammer vagy Olaj utcából érdemes kiindulni, nem tudom a MAORT-telep elnevezést ismeri-e a Google.
Nagyrécsét passzolom, de ha lehet hinni a híreknek, akkor az utóbbi években fejlődésnek indult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!