Szomszédom direkt provokál, mit tudok tenni?
Először próbáld törvényesen, ahogy írták, rendőrt hívni rájuk. Aztán minden buli után állítsd be hajnali háromra az ébresztődet és csöngess be hozzájuk, köszönd meg a bulit, vagy detto ugyanez telefonon (is). Esetleg ha van türelmed, és szabadságod, akkor kb. 10-15 percenként, amikor éppen visszaaludnának. Vagy lefizetsz pár hajléktalant, hogy éjjel (mindig aznap, amikor buli volt) zajongjanak az ablakuk alatt. A kutyák esetében keress rá interneten, vannak ilyen ultrahanggal működő kutyaugatás-gátló eszközök. Kellemetlen hangot bocsájt ki (de nem árt a kutyának), ha nyomkodod, amikor ugat, egy idő után megszokja, a feltételes reflex miatt, hogy jobb, ha nem ugat, mert akkor kellemetlen hangot hall. Ebből egyébként a szomszéd semmit sem fog érzékelni, nem fogja megtudni, hogy te egy ilyen készüléket használsz, mert nem ő nem hallja.
Egyik sem olyan dolog, amiért konkrétan feljelenthet, vagy a feljelentésből rád nézve következménye lehet, de érezheti, hogy nem hagyod annyiban a dolgot, jobb lesz megegyezni.
Tavaly nyáriszünetben a SZOMSZÉD UTCÁBAN medencézett egy család. Elkezdték este 9-kor (hétköznap persze) és hajlanig visítoztak kint, mint a veszett csimpánzok. 2 napig bírtam. Kisétáltam éjfélkor, megnéztem a házszámot és rájuk hívtam csendháborításèrt a rendőrt.
Mondta is a rendőr, hogy 1x figyelmeztetik, a második alkalommal már fizet érte. Azóta kussban vannak.
A kutyát jelentsd feltétlenül, mert bizony birtokháborítás, ha egész éjjel nem tudsz aludni tőle.
Bár tökmindegy, kap egy 30 ezres csekket aztán ennyi lesz a nagy bünti :D
A sütögetésre meg: nappal van, azt csinál, amit akar, úgyis 30 fok, zárd be az ablakot.
Most mi mit szóljunk, itt van 10 méterre a főtér, a templom kétóránként harangozik mint a veszett kutya, nemsoká VB, már állítják a pavilont.
Alattunk meg török kv-zó és vízipipázó, fél éjszaka beszélgetés, zsivaly.
Mégis tudunk aludni nyitott ablaknál, mert seperc hozzászoktunk.
És nem, nem lehet rájuk Polizeit hívni, mert nem tombolnak, üvöltöznek, hanem csak beszélgetnek, és semmi illegális tevékenységet nem folytatnak.
A zajszint pedig csendháborítás alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!