Miért nem bírnak legalább egy napot kussban maradni?
Községben lakunk, nemrég költözött szembe egy család. A házukat olyan ocsmány rikító színre festették, hogy kilépek az utcára és pofonvág a színe
Ez a legkisebb dolog, nem lehet mindenkinek ízlése
Ma (vasárnap) reggel 6-kor arra keltem, hogy a kisgyerek mesét nézett a szobában, de olyan hangosan, hogy szerintem még az utca végén is hallani lehetett. Szólt nekik a szomszédjuk, hogy éjszakás volt, szeretne pihenni, egy kicsit halkítsák le a mesét. Hatalmas csapkolódások és ordibálások közepette a nő kikapcsolta a tv-t, a kisgyerek meg 2 órán át üvöltve bőgött az udvaron, le se szarta az anyja. Délben már kezdtem örülni micsoda csend van, erre hazaért a kisgyerek apja. Két órája gépeket hallgatok, egy órán át nyírta a füvet, aztán fát hasogatott, most meg megeredt az eső de még flexel. És ne mondja nekem senki, hogy szegény dolgozó ember csak hétvégén ér rá, mert egész héten ezt hallgattam, reggel erre kelek hétfőtől vasárnapig, este a gyerek visítására fekszem, a kettő között pedig vagy a veszekedésüket hallgatom vagy ezeket a k.va gépeket
Miért nincsenek akkora tisztelettel a többiekre, hogy legalább vasárnap leülnek a seggükre? Nem merek már szólni nekik nehogy miattam menjen a csapkolódás
A gyereket is sajnálom egy kicsit hogy minden nap ordibálnak vele

Fel tudod jelenteni őket birtokháborításért.
Bemész a helyi önkormányzathoz és kérsz egy ilyen formanyomtatványt.
Tehát a csendháborítás miatti feljelentést írásban birtokháborításként tudod megtenni.
Két tanú kell hozzá szóval családtagod vagy szomszéd akit szintén zavar aláírja neked és máris mehet.
3 ezer ft illetéket kell fizetned a feljelentésért amit a nav később jóváír neked adóból.
Amikor én jelentettem fel a szomszédot állandó zenélésért kiderült hogy már mindenkinek az agyára ment így több mint 8-an voltak hajlandók aláírni a feljelentést.
Emiatt elbírálás sem volt hanem azonnal nekem adtak igazat és megbüntették a szomszédot egy "kisebb" összegre és megkapta hivatalos levélben hogyha nem hagyják abba a hangoskodást akkor fél millió forintig terjedő pénzbírsággal sujthatók.
Tulajdonképpen csak azért jelentettem fel írásban hogy hivatalos nyoma legyen a dolognak mert boxoló haverommal már vártuk hogy átmenjünk és lebombázzuk állon akit érünk és nem akartuk hogy visszafele süljön el és még mi legyünk feljelentve miközben ők a hunyók.
Legnagyobb meglepetésemre az alkoholisták abba hagyták a hangoskodást így nem kellett tettlegességig vinni a dolgot.
Sajnos így kell bánni a szomszédokkal ha nyugalmat akar az ember.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!