Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ki tilthatja meg, hogy dohányo...

Ki tilthatja meg, hogy dohányozhasak a saját erkélyemen?

Figyelt kérdés
7 éve lakunk az első emeleti lakásunkban. Egy káros szenvedélyem van, hogy néhány cigit elszívok munka után. Eddig mindenkivel jól megvotunk a lakóközösségünkben de amióta fölénk költözött egy új lakó, akik azt hiszik hogy övék az egész tömb, csapkodnak fúrnak faragnak és mindenkibe belekötnek, mindig szólnak, ha felmegy a dohányfüst. Jó tudom, nem egészséges, de most költözzek el? A közös képviselő is azt mondja, hogy ha nem a lépcsőházban cigizem nincs semmi gond. Az alattam lévő szomszéd is dohányzott a régi felső szomszéd is, de ha engem zavart becsuktam az ajtót. Volt h 15 fiattal bulizott felettem, de egyik sem volt ilyen irritáló, mint ők.

2018. jún. 1. 21:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
60%
"Egyébként a felső ominózus szomszéd is magassarkúban nyomja!" - Lehet, hogy ez csak reakció. Az alattam lakó alkalmanként éjjel bömbölteti a tévét, de úgy, hogy értem a szöveget, elég nehezen érti meg, hogy nem lehet tőle aludni, úgyhogy olyankor másnap reggel feltekerem a rádióm hangerejét, másnap éjjel rendszerint csend van. Én korán kelek munkanapokon, és szeretem előtte kialudni magam. Nem lehet mindenkivel megbeszélni sajnos.
2018. jún. 1. 22:05
 22/30 anonim ***** válasza:
43%
Aki cigizik, az nyilván szereti a szagát, meg a füstjét. Az zárja magára a lakást, minden ablakot csukjon be, minden szellőzőt dugjon be, és cigizzen annyit, amennyit csak szeretne.
2018. jún. 1. 22:16
 23/30 anonim ***** válasza:
89%

A saját erkélyeden jogod van hozzá.

Az más kérdés, hogy én is utálom akik miatt nem tudok szellőztetni, csukott ablak mellett meg lehet halni.

Nálunk a wc-ben érződik még a cigi füst, ott dohányzik a felettünk lakó.

2018. jún. 1. 22:30
 24/30 anonim ***** válasza:
83%

22-es! Gondolom, nem dohányzol, ezért nem tudhatod: vannak, akik szívják a cigit, de magát a cigifüstöt gyűlölik. Nem csak én vagyok ezzel így, hanem rajtam kívül nagyon sokan. Utálok zárt helyen cigizni.

A kérdezőnek már válaszoltam.

2018. jún. 1. 22:33
 25/30 anonim ***** válasza:
42%
Gondolom, drága kérdező, olyanról még a kis életedben nem hallottál, hogy rengeteg PASSZÍV dohányos hal meg. Nem kívánunk a te és egyéb társaid miatt meghalni, ebben az esetben megadjuk nektek az elsőbbséget! ;) Úgyhogy tégy egy szívességet a körülötted élőknek, ne mérgezz másokat, a szobádban szívjad a cigikédet és segítsd magad a halálba. (:
2018. jún. 1. 22:39
 26/30 anonim ***** válasza:
79%

Én nagyon toleráns vagyok. Nem érdekel a mélynyomó, a buli, ugató kutya, dugás stb.

Az alattunk lakó pár kb. egy éve felhagyott az egészséges életmóddal, futással (ők mondták) és azóta folyamatosan cigiznek, délután, estefelé. Nem lehet szellőztetni, nyitva hagyni az ablakot, mert az a pár szál cigi is úgy bebüdösíti a lakásunkat, mintha bent bagózott volna valaki. Néha hajnalban is kiállnak, olyankor beáll reggelig a bagószag.

De ez valami förtelmes, nem is értem, mintha valami iszonyat erős tekert cigit nyomnának.

Amikor én cigiztem, mindig lementem a ház elé, vagy munka után az utcán szívtam el azt a napi két-három szálat.

2018. jún. 1. 22:44
 27/30 anonim ***** válasza:
50%
Na, friss a sztori, ezért elmesélem. Tegnap valamivel este 10 után kerültem ágyba. A helyiségben, ahol alszom, bezárom az ablakot, mert hajlamos vagyok kitakarózni éjjel, aztán meg lábgörcsre ébredek. Viszont a többi helyiséget is be kellett zárnom, ahol ablak van, mert valamelyik szomszédnak pont akkor támadt kedve dohányozni, és nagyon erős cigiszag áramlott be a lakásba, amitől nem tudtam aludni, kellemetlen volt, irritálta a füst az orromat. Hát én elnézést, de nem sajnálom azt a dohányost, aki nem szereti a füstjét, nem kötelező dohányozni. Sajnos nem szólhatok még ilyenekért sem, pedig ez már az éjszakai alvást zavarta.
2018. jún. 2. 06:54
 28/30 anonim ***** válasza:
50%

Senki, de én locsoltam már virágot jópárszor, pont akkor, mikor ő dohányzott :D

Nem érdekel, menjen le az udvarra, mert állandóan a mi nappalinkba szállt fel a cigifüst, és a csávó nem 1x, de kb. minden órában 2x bagózott.

Otthoni melója volt, és jó kis szieszta közben kiállni az erkélyre, és a feletted lévő szobájába bxni a cigifüstöt.

2018. jún. 2. 10:01
 29/30 anonim ***** válasza:
50%
24-es, ez nem hat meg. Ő akar cigizni, szívja ő a füstjét.
2018. jún. 2. 10:13
 30/30 anonim válasza:

Nehogy már bárki problémázzon azon, hogy a saját erkélyemen cigizek. Ha bemegy a füst, akkor csukd be az ablakot.

A passzív dohányzós hozzászóláshoz meg annyit, hogy nem ebbe fogsz belehalni, amúgy meg szintén semmi közöd hozzá. Ha bemenne hozzád cigizni, akkor jogosan lennél felhaborodva, de így nem.

2018. jún. 11. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!