Mit lehet tenni, ha állandóan bedobják az öt éve már nem itt lakó emberek leveleit hozzám?
Önkormányzati lakás Budapesten,5 éve kaptam meg,a régi bérlőt/lakót 5és fél éve kitették,de nem is ez a lényeg.
A postás rendszeresen hoz még nekik leveleket,értesítőket és teledobálja a postaládámat,amin értelemszerűen nincs rajta a nevük.
Már kértem a postást,hogy ide ne hozza,mert nem laki itt már az illető.
Egy ideig visszajárt a régi lakó és úgy volt megbeszélve,hogy kiteszem a leveleit egy helyre,onnan elviheti,de már 2 éve ide se jön,és a telefonszáma is megszűnt.
Szóval még mindig ide jönnek a levelei és már a hócipőm tele van,hogy kiteszem a leveleit arra a bizonyos helyre,a köcsög postás meg minden nap visszadobálja a ládámba,amikor direkt mondtam neki,hogy nem lakik itt már az az ember.
Postán jelentsem be,vagy mit tegyek,hogy ne jöjjenek ide a régi lakó levelei?
Köszönöm
Köszönöm,értem a kukába kidobás dolgot,de nem ez a probléma,hogy nem tudom kidobni,hanem rommá kicsinál idegileg,hogy az a buflákfejű farok postás csak hozza és hozza,hozza hozza,bedodja.
Vigye a tetves k.a.-ba a nem hozzám tartozó leveleit.
Hiába dobnám ki,2 nap múlva megint hozza a következőt,és ez így fog menni minden áldott nap,amíg élek.
Brrrr...fuck...
:)))
"Hiába dobnám ki,2 nap múlva megint hozza a következőt,és ez így fog menni minden áldott nap,amíg élek"
Ezen beszartam :D
Esetleg menj be a postára és jelentsd be hogy nem lakik ott olyan.
Szegény postás, ő csak a munkáját végzi, ha nem dobná be a leveleket és lebukna, akkor kapna a fejére.
Jelentsd a hivatalban meg a postán.
Erről a postás ugyanúgy nem tehet, ha pedig kiderül, hogy nem a postaládába dobja a levelet, vagy nem kézbesíti még akkor sem, ha XY már rég nem ott lakik, akkor nem a címzettet, hanem magát a postást veszik elő a munkahelyén. Érthető, hogy ő nem foglalkozik azzal, hogy X elköltözött-e vagy sem, neki az a munkája, hogy a megadott helyre kézbesítse a postát és ennyi. A lakcímeket és annak változásait pedig nem a posta, hanem a hivatal kezeli. Szépen menj be, és kérdezd meg, hogy ilyenkor mi a teendő. Nagy eséllyel a hivatal meg fogja szüntetni az ottani címét, és csak te leszel oda bejelentve.
Ha ez megvan, akkor menj be a postára és tudasd velük is (vagy lehet, hogy a rendszerükben automatikusan megjelenik).
Ennyi.
A postással felesleges veszekedned, mert ő ugyanúgy nem tud ellene mit tenni.
Kibontod, megnézed a feladót, írsz egy emailt vagy sima levelet, ha lehet s közlöd ne küldjenek többet, nem itt lakik a mókus...stb vagy ha nem értik meg, akkor zaklatást kimerítik s jogi lépéseket teszel, ha folytatják.
Esetleg nagyobb ládikát szerelj fel, ha semmi megoldás nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!