Vidék vagy Budapest: melyiket preferáljátok?

Én az agglomerációt!
Pesti vagyok, az életem felét panelben töltöttem (XV) aztán kiköltöztünk Veresegyházra.
+kertváros
+olcsóbb a kertesház, mint pesten
+a Pólus center tőlem kocsival 15-20perc
+Bp városközpont sincs fél óra
+Vonattal a nyugati 45perc
+Fenyőerdő
+Tavak
+Természet
-kocsi nélkül macerás, ha épp rossz az autó, helyben sokat kell gyalogolni
-nem vagy fővárosi illetőségű (már ha ez valakinek hátrány)
-ha fáradt vagy, nem igazán mész már be Pestre mondjuk bulizni vagy hasonló
-itt nincs élet, max ha valakihez átmész
Összességében azért több a kedvező összetevő mint a hátrányos.

1-es, ugyanez vidékkel, ha életem végéig itt kellene élnem.
Egyértelműen Budapest, vidéken meghalok az unalomtól. Szerencse, hogy nemsokára költözöm a fővárosba.

Vidék.
Én egy kisvárosban élek születésem óta. Én azért szeretem mert barátságos. Este ha sötétben sétálok akkor is biztonságban érzem magam. Sok itt a fa,meg a növény és tiszta a levegő viszonylag. A Balaton mellet lakom szóval nyáron csak le kell sétálnom a partra:)
Pesten már többször is voltam. Elég nagy. Igazából szép meg minden csak picit túl nagy. Nagyon sok ember van és nagy a szmog. Ha ott laknék este nem mernék járkálni az biztos.

Vidék.
Kisvárosban nőttem fel, Budapest nekem iszonyú nagy és minden olyan gyors. Különösebb problémám nincs vele, gyönyörű város (eltekintve persze a magyar "higiéniától"), de számomra inkább frusztráló a kisváros után. :)

Mindkét helyen el kell kerülni a kártékonyságra hajlamos negatív embereket. Vidéken a kisebb népsűrűség miatt erre több a lehetőség. Szeretem ha nagy élettér jut egy főre főleg a természetben. Ezért vidéken nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.
De városba költöztem és ott gyakran idegesítenek a hülye emberek. Például ha éjjel alig talál be részegen a társasházi ajtón a lakó és ezért vadlovakra emlékeztető zajjal megy be. Ezért tervezem a falu széli szomszédmentes szülői házba való visszaköltözést. Igaz hogy annak nincsenek a városra jellemző előnyei, de hülye ember sincs és emiatt jó a kedvem és ez kárpótolja a hiper- és szupermarketek hiányát is. Inkább újra a tyúk alól szedem ki a tojást mint hogy idegesítsenek idióták a világ bármelyik nagy népsűrűségű településén.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!