Budapest, Pécs, Debrecen vagy Győr? Érvelnétek hova érdemes költözni?
3# nem írtam, hogy Bécsbe járjon át mindennap Győrből..
Biztos sokan vannak akik átjárnak(bár ott is lehet szervezetten céges autóval utazni), de közelebb a határ mellett is lehet dolgozni.
Nekem csomó ismerősöm dolgozik úgy, hogy a munakahelyük biztosítja az autót és a benzint és még fizetnek is az utazás idejére egy minimális összeget.
Nem úgy gondoltam, hogy majd ő autóba ül és minden nap vezet ennyit és ő fizeti a benzint..
Ha így lenne, akkor csak közelebbi városba éri meg menni egyértelmű, közvetlenül a harár közelében
De ugyanúgy közel van Szlovákia is, még ott is jobbak a fizetések egy kicsivel, mint itthon.
Szia!
Mivel Bp-n, Győrben és Debrecenben is éltem, így talán én tudok neked a legtöbbet segíteni
Debrecen:
Kevés munkalehetőség, alacsony bérek, sok és jó bulik, közel az ukrán és román határ, ezért szaré'-hugyé' lehet beszerezni egy rakás dolgot.
Viszonylag olcsó albérletek, csak nagyon nehéz kifogni a jót.
Bp:
Sok munka lehetőség, mindent megtalálsz 20-30km-én belül, jó és igényes szórakozási lehetőségek, mellett rengeteg a tróger hely és ember is.
Legkevésbé volt barátságos számomra.
Albérlet drága.
Győr:
Nálam tuti top!
Esetenként még Bp-től is drágább albérlet, viszont ha gyártásban dolgoznál magas fizetések, értem itt a betanítottól a mérnökig.
Közel van a Szlovák Vw gyár is, ott még több a pénz!
És igen sokan ingáznak az osztrákokhoz Győrből és igen is megéri!!!
Aki autóval jár, azok összefognak 3-4-5-en, akik meg vonattal, aki Bécsig megy annak is kb 70.000.- a havi vonatbérlet, de az is igaz, hogy ennyi erővel lehet ingázni akár Bp-re is... csak ott nem keres egy takarító/mosogató 360-400 ezret
Imádtam Győrt, de ingatlant vásárolni igazi headshot, úgyhogy visszajöttünk Miskolcra.
Nekem ez a sorrend:
1.Budapest
2.Pécs
3.Győr
4.Debrecen
Az érvekben a fentiekkel értek egyet(kivéve a rasszistákat)
A reptér miatt Debrecen, meg jó hely de Pécs v. Győr is szép rendezett város az egyetemeiken sok fiatal tanul, amiért jót lehet bulizni hétvégenként.
Budapestet akkor ajánlanám ha szereted azt a pörgést ami ott van, (bár ez a többi városról is elmondható) meg a távolságokat, mert a másik 3 városban egy hajnalig tartó buli után akár haza is lehet gyalogolni mivel kisebb városok mint Bp.
Szegedet is ajánlanám még a város szerkezete miatt, olyan mint Bp. csak kisebb sugaras-körutas szerkezetű, eklektikus épületekkel a belvárosban.
Könnyű hazatalálni még 1 idegennek is bárhonnan.
Munka az úgy van, hogy aki keres az talál bármilyet, de ha egy jó szakmád v. diplomád van akkor kapkodnak utánad a jobbnál jobb cégek bármelyik felsorolt városban!!
Sopronba költöznék. Most ha elindulsz akkor már mind1, hogy meddig mész. Ausztria melót még mindig lehet találni, és ugye azok 1100 eurótól fizetnek felfele.
De mivel elég nagy a munka erőhiány emiatt, már bizonyos szakmákba (villanyszerelő, pincér stb) itthon is elég szép bért el lehet érni ott a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!