Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Újraoszthatja a pincehelyisége...

Újraoszthatja a pincehelyiségeket a közös képviselő?

Figyelt kérdés
10 emeletes panelban lakom 1994-óta.A pincében egy folyosó végén -engedéllyel- leválaszthattam egy pincerészt magamnak.A területe kb: 3x3m. A napokban értesített a közös képviselő minden lakót,hogy a pincerekeszek a közös osztatlan tulajdont képezik,ezért felosztotta úgy a pincéket,hogy pl. az én részemre "beköltöztetett" még 3 lakást az V.emeletről. Nem is ismerem ezeket az embereket. Ezek a házak úgy készültek,hogy átadáskor sem volt minden lakónak pincéje, de megteheti a közös képviselő,hogy önhatalmúan újraosztja a tulajdoni hányadnak megfelelő arányban? Tisztában vagyok azzal,hogy a pince nem a tulajdonom,de köteles vagyok átadni idegen embereknek? Ha "eltűnik" valakinek valamije,akkor pereskedünk?
2017. nov. 11. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fizetsz kulon a pinceert?

Ha nem akkor megteheti!

Akkor milyen alapon van pont neked es nem a szomszednak?

2017. nov. 11. 10:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Egy lakó sem fizet az általa használt pincéért. A társasházban az összes társasházi közös tulajdonra eső költséget mindenki a tulajdoni hányada alapján fizeti, így: én a földszinten lakom,de fizetek a lifthasználatért is, vagy a fűtéskorszerűsítéskor felszerelt szelepek, elzárók .....stb. költsége nekem sokkal több volt,mint az 1 szobásoké. Megjegyzem,hogy ha felosztják a pincéket,akkor sem fog fizetni érte senki sem. Egyébként panelban laksz?
2017. nov. 11. 12:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Laktam panelban, ott is tema volt.

Meg mindig nem ertem a logikadat: neked miert jar, ha a szomszednak nem?

2017. nov. 11. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A társasháznak vannak ilyen közös tulajdonú helyiségei, mint a pince meg a lépcsőház meg biciklitároló meg hasonlók. Amiknek a használatáért nem kell külön fizetni alapból, mert mindenki egyformán tulajdonos.

A pincehasználathoz minden lakónak joga van. Kivéve, ha a közgyűlés úgy határoz, hogy fel kell osztani a pincét, vagy egyeseket kizár a használatból.

Ezt a közös képviselő nem döntheti el. Ő csak javaslatot tehet, amit aztán a közgyűlésnek kell elfogadni (vagy elutasítani).

Természetesen, minden itt leírtat megcáfolhat a közgyűlés, pl. azt is határozhatja, hogy az egész pincét egyedül te használd.

Közös tulajdon egy részének esetében az elbirtoklás sem lehetséges.

Ha rászánod az időt, itt biztos sok lényeges információt találsz:

[link]

2017. nov. 12. 19:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez a beköltöztetés az összes pincével rendelkező lakóra vonatkozna,nemcsak rám.
2017. nov. 13. 12:43
 6/6 anonim ***** válasza:
mindent a lakók döntenek el, ha megszavazta a többség a pincehelyiségek újrafelosztását akkor nincs mit tenni.
2017. nov. 15. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!