Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért hiszik azt az albertfalv...

Miért hiszik azt az albertfalviak, hogy Albertfalva egészen az Andor utcáig tart?

Figyelt kérdés

Közismert tény (legalábbis a XI. kerületet ismerők számára), hogy Albertfalva és Kelenföld határa (észak-déli irányba haladva) a Kondorosi út mentén húzódik. Mégis sok idevaló egészen nagyjából az Andor utcáig Albertfalvát mond. Miért? Kifelé egészen sokáig tart a városrész, nem elég az nekünk? :)

(Albertfalvi vagyok és nem a gyűlöletkeltés a szándékom.)

2017. júl. 28. 03:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A válasz egyszerű: az átlagembernek fogalma nincs ilyenekről, hogy hol húzódik az a határ.

Aztán egy-egy ilyen határ nem szentírás, azért mert vmi éppen hatalmon ülő rezsim 150 éve odahúzta, nem muszáj vele egyetérteni. Ott van pl. fél Lipót- meg Terézváros kitáblázva Angyalföldnek, tudom, hogy úgy van, és nem fogom annak mondani.

Megmondom miről lehet felétek szó. Az Andor utcánál van egy jelleghatár: attól északra az Óbudai Házgyár épülettípusából vannak a házak, Attól lefelé meg az Albertfalvi házgyár épülettípusa következik. Tehát érzésre az egy másik lakótelep. Akik anno beköltöztek oda, biztos tudják, hogy az övöké 10 évvel később épült, és másmilyen. Független az egykori Budafok/Buda határtól ők így érzik magukat egynek.

2017. júl. 28. 09:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem lassan a "falva" véget elhagyhatjuk, mert olyan forgalmas már, hogy falunak se mondhatni:DDD

Lesz ez Újabb Buda vagy mifene bizonyára...a sok mutyival:DDD

2017. júl. 28. 09:57
 3/3 A kérdező kommentje:

#2: Ljubljana tér :D :D Minket is utolért a szponzorált utcanevek világa...

Amúgy meg én is azon kapom magam, hogyha pl. találkozom valakivel, és útközben beszélünk telefonon, hajlamos vagyok azt mondani, hogy "Ááá, még Albertfalván vagyok". De ha késésben vagyok, akkor már rögtön Kelenföld. :D

A Csurgói útnál meg van egy LED szaküzlet, aminek a kirakatában van egy villogó szemű űrlényfej, amitől a (volt) barátnőm rettegett :D (Lehet röhögni, de egy idegen városrész éjszaka amúgy sem egy leányálom – szó szerint –, főleg, ha még ilyen jelenségek is vannak ott.)

2017. júl. 28. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!