Kiadnának így nekem albérletet szerintetek? (fontos! )
Sziasztok!
20éves vagyok, jelenleg az egyetem előtt szakmát tanulok, még 1évem van hátra. Szeretnék külön költözni a szüleimtől, be a városba. Az iskola délután minimum fél3ig tart, mellette heti 1 nap szakmai gyakorlat, tehát csak diákmunkát tudok vállalni. Az lenne a kérdésem, hogy (az olcsó kategóriás) albérleteket vajon kiadnák nekem? Közepes méretű városról van szó.
Aki nálam tapasztaltabb segítsen kérem!
Ez jó hír!
Csak azért merült fel bennem, mert néhány hirdetésnél olvastam, hogy biztos állással rendelkező embert keresnek( holott 40.000/hó albérletről volt szó).
Diákmunkából 40.000/hó albérlet, plusz megélhetés nem fedezhető! Tudom, hogy eltökélt vagy és ezt nem fogod elhinni egy névtelen idegennek, ezért azt mondom neked, hogy menj be egy diákszövetkezethez, és érdeklődd meg, hogy a lehetőségeidhez mérten mennyire számíthatsz havi szinten. Mivel szakmát tanulsz, feltételezem hogy ezt egy középiskolában teszed, nappali képzésen, ami azt jelenti, hogy nincsenek szabadnapjaid hét közben, mint az egyetemistáknak. Tehát csak a délutánjaid meg a hétvégéid szabadok. Ahhoz, hogy sikerüljön, amit akarsz, minden délután és minden hétvégén megállás nélkül kell dolgoznod. Nem lesz időd sem pihenni, sem tanulni.
Megoldás lehet:
- középiskolai kollégium INGYENES amíg nappalin tanulsz egy középiskolában, akkor is, ha szakmát. Ha ugyanabban a városban laksz, ahol tanulsz, akkor sajnos ez csak kivételes esetekben lehetséges. Ezt meg kell érdeklődnöd.
- Szobát bérelsz, és azt is megosztod egy szobatárssal. Ha Budapesten béreled a szobát, az már amúgy is 40+ rezsi. Ha vidéken, akkor van esélyed 20-30-ért találni és ha még azt is felezed valakivel, akkor már ki tudsz jönni úgy, hogy nem kell minden hónapban izgulnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!