Milyen Csongrádon élni?
Honnan költöznétek Csongrádra? És mi miatt?
Én szentesi vagyok, de Csongrád olyan közel van hogy át is szoktunk bicajozni :)
Én Csongrádon voltam középiskolás a gimiben. Szuper iskola, a környékben igen jó híre is van.
Munkalehetőség pang mint minden kisebb városban, olyan kiemelkedő lehetőség nincs...Bokroson a Mars mint gyár ami közel van. A magángazdálkodás alatt mit értesz? Földeket akarsz művelni, kertészkedni vagy állatokat nevelni? Itt az összes végezhető.
Én imádom a Tisza vonulatait, a gátat (Csongrádon kifejezetten szuper a gát), és nem lehet nem szeretni a Körös-torkot :)
Szerethető kisváros, van jellege, látnivalók is akadnak, nyáron biztos nem fogsz unatkozni.
Van kb. 4-5 óvoda, ugyanennyi általános iskola, 1 gimnázium (viszonylag jó híre van, de sajnos kezd romlani), ahol 8 osztályos képzés is van, meg 2 szakiskola. Munkalehetőség sajnos nem sok, mint előttem írták Bokroson a Mars, meg egy-két közepes méretű cég. Magángazdálkodás mit takar?
Előző vagyok, még annyit írnék hogy Csongrádot az alföldi átlag-kisvárosoktól talán a természetközelisége különbözteti meg, jelleget ad a településnek. Itt a Tisza, szuper bicajozni a gáton, a holtágak kikapcsolódásra tökéletesek, télen pedig lehet rajtuk korcsolyázni, a Körös-torokban a homokföveny nyáron gyönyörű, nem mellesleg szuper fürdésre, és persze a jó sok buli nyáron :) Az óvárosról még nem is beszéltem.
A negatívum sajnos a kevés munkalehetőség, de Szentes 15 percen belül elérhető, Kiskunfélegyháza fél óra, és Szeged és Kecskemét is csak 45 perc autóútra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!