Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudnék tenni? Joga van...

Mit tudnék tenni? Joga van odaállni?

Figyelt kérdés
Hazajárok vidékre anyukámhoz aki egyedül lakik, kertes házban. Már egy ideje azt veszem észre hogy egyre több autó parkol le a ház elé amikor én is hazajövök és hát beállnék az autóval. A szomszédok tudják kb hogy hétvégente benézek anyámhoz és akkor nem állnak oda(nálunk van csak árnyék délelőtt), de egy ideje már egy pofátlan Suzukis állandóan a kapu elé áll. Ma kvázi nyírtam a füvet és a ház mellett, a kerítésen kívül(ugye az út mellett is a tulajnak kell nyírni) odaállt(a kapu elé nem tudott, mert ott az én autóm állt), de olyan közel a ház falához, (ott nincs kerítés egy részen mert a ház határolja a telket) hogy az anyósülésre nyíló ajtót tuti nem lehetett kinyitni, nehogy én odafértem volna a fűnyíróval. Mondom kihagyom azt a részt, aztán majd ha jön a tulaj akkor szólok neki de b*szott visszajönni az autójáért meg nekem is van más dolgom mint hogy ott szobrozzak kint a 30 fok ba egész nap. Mit tehetnék hogy ne álljanak oda többet? Van egyáltalán joga odaállni olyan közel a falhoz úgy hogy én nem férek hozzá anyám telkéhez?

2017. jún. 6. 17:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"hogy parkoló legyen a kapubejárótok"

De azt írta hogy a kapubejáró elé nem állnak be.

2017. jún. 7. 06:32
 12/14 anonim ***** válasza:
35%

Nem baj ez a gyökér tapló még értelmezni se tud :DDD

Analfabéta ez mindenhogy! :D

2017. jún. 7. 09:56
 13/14 anonim ***** válasza:

"8)255 A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg."

kialakítasz egy járdát és kihívod a közterest

2017. jún. 9. 18:33
 14/14 A kérdező kommentje:

Na itt jol elszabadultak az indulatok. :DD

A fu ma le lett nyirva, tervrajz szerint a haz falatol meg 3 meter a mienk es mivel ezen a telepulesen nem kell telekadot fizetni ezert a telektulajoknak kotelezo az elottuk/mellettuk/mogottuk levo teruleten lenyirni a fuvet. Anyam mondta hogy egesz heten ott allt az auto, a kutya se kereste, o mar azt hitte vmi buntenyhez hasznaltak. :) De aztan meglett a suzukis p*csa, bocsanatot kert es elallt. Majd keresek vmi bokorfajtat es odaultetem

2017. jún. 10. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!