Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudnék tenni? Joga van...

Mit tudnék tenni? Joga van odaállni?

Figyelt kérdés
Hazajárok vidékre anyukámhoz aki egyedül lakik, kertes házban. Már egy ideje azt veszem észre hogy egyre több autó parkol le a ház elé amikor én is hazajövök és hát beállnék az autóval. A szomszédok tudják kb hogy hétvégente benézek anyámhoz és akkor nem állnak oda(nálunk van csak árnyék délelőtt), de egy ideje már egy pofátlan Suzukis állandóan a kapu elé áll. Ma kvázi nyírtam a füvet és a ház mellett, a kerítésen kívül(ugye az út mellett is a tulajnak kell nyírni) odaállt(a kapu elé nem tudott, mert ott az én autóm állt), de olyan közel a ház falához, (ott nincs kerítés egy részen mert a ház határolja a telket) hogy az anyósülésre nyíló ajtót tuti nem lehetett kinyitni, nehogy én odafértem volna a fűnyíróval. Mondom kihagyom azt a részt, aztán majd ha jön a tulaj akkor szólok neki de b*szott visszajönni az autójáért meg nekem is van más dolgom mint hogy ott szobrozzak kint a 30 fok ba egész nap. Mit tehetnék hogy ne álljanak oda többet? Van egyáltalán joga odaállni olyan közel a falhoz úgy hogy én nem férek hozzá anyám telkéhez?

2017. jún. 6. 17:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
13%
Írtad hogy nem állnak be a kapu elé, amúgy meg közterületen állnak, az meg mindenkié, nem az anyádé vagy a tied.
2017. jún. 6. 17:24
 2/14 A kérdező kommentje:
Közterületen állna ha a háztól/kerítéstől legalább fél méterre állna. De nem ott állt, írtam hogy milyen közel volt a falhoz, fél méter nem volt meg.
2017. jún. 6. 17:31
 3/14 anonim ***** válasza:
12%
bocs de melyik kresz szabály/törvény/rendelet vagy neadjisten szabvány írja hogy fél méterre kell minimum állni egy faltól?
2017. jún. 6. 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
25%
És te ezen a fél méteren hápogsz? Nincs jobb dolgod? Kisregényt írtál erről is? Mennyi időd van ilyen hülyeségekre. Nem vagy te normális :)
2017. jún. 6. 17:34
 5/14 A kérdező kommentje:
Neked meg nincs jobb dolgod mint azon p*csogni hogy ki mivel foglalkozik? Az én időm, azt csinálok vele amit akarok. És igen, felb*sztam magam rajta mert ez az 1 szabad napom volt ma, csütörtökön vizsgázom, hétvégén meg dolgozom tehát megint 1 hétig 1 darabon nem lesz levágva a fű, ronda lesz mint a sz*r. Azt meg nem a kresz írja elő te nagyokos hogy magánterületre nem állunk. Jézusom, elfelejtettem mennyi hülye is jár ide, azt hittem csak a családi párkapcsolati témákon szeretnek verni a f...
2017. jún. 6. 17:50
 6/14 anonim ***** válasza:
honnan veszed hogy magánterület? Ház előtti rész általában közterület.
2017. jún. 6. 18:17
 7/14 anonim ***** válasza:
85%
Kezdetben kaphat egy-két tojást,ha nem tanul belőle,akkor olcsó körömlakkot veszel,azt hajítod a kocsihoz üvegestől.
2017. jún. 6. 19:36
 8/14 anonim ***** válasza:
16%

Én meg a TE nyakad törném ki ezek után!

Apropó! Ez felbújtás!!

2017. jún. 6. 21:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan a ház falától számított 30cm ami még a tiétek. Igazából a telekhatár szélétől csak 30 cm-el beljebb lehet épület, na most nem is ez a lényeg.

Ha a ház fala és az autó széle között 30cm megvan, akkor hivatalosan senki nem szólhat érte. Egyetlen kivétel, ha járda húzódik a ház fala mellett, akkor lehetne belekötni, de így jogilag nem lehet kifogásolni a dolgot.

2017. jún. 7. 00:44
 10/14 anonim ***** válasza:
5%
8; Akkor jelents fel! Kívánom,hogy parkoló legyen a kapubejárótok,majd akkor biztos te is nagyon dühös leszel...
2017. jún. 7. 04:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!