A szomszédom átmászott a kerítésen, mert az anyósom elesett a kertben. Majd bejött hozzám, szólt, h az anyósom elesett és én meg egy ilyen-olyan ember vagyok, mert nem hallottam meg és nem mentem neki segíteni. Mit lehet tenni az ilyen szomszéddal?
Igazad van. Anyósodnak ott kellett volna feküdni a kertben, amíg véletlenül nem jársz arra. Nem sokat törődhetsz vele.
Inkább megköszönhetnéd a szomszédnak, hogy segített rajta.
Nem kell úgy ugrálni, ahogy a szomszédok fütyülnek, de valami oka van, ha nem szeretnek. Ezen elgondolkodhatnál. Főként, ha valóban elveszitek anyósod nyugdíját.
Az nem volt helyes, hogy kiabált veled a szomszéd.
Egyszerű a megoldás ilyenkor.
Megköszönöd a segítségét. Akár többször is. (Ahogy meg is tetted.)
Viszont innentől, ha nem emberi hangon beszél veled, akkor felemeled a hangod, akár ordibálj is vele, a lényeg, hogy ne hagyd magad. És nem ártana figyelmeztetni, hogy ne terjesszen hazugságokat rólad.
Mutasd meg, hogy nem lehet veled így beszélni, és vegyen vissza magából.
Remélem jól van az anyósod! Az mindenképpen becsülendő, hogy 70 éves létére a szomszédod átmászott a kerítésen, és szólt neked. De a többit nem kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!