Mit tennétek a helyemben? Kifizettetnétek vele?
Béreltem egy szobát és a tulaj velem egykorú gyereke volt a lakótársam. Úgy alakult, hogy nem tudtam tovább fizetni és annyira nem is volt szükséges, ezért elköltöztem. Addigra viszont rendeltem oda pár dolgot a netről, amiknek már meg kellett volna érkeznie. Megkértem hát volt lakótársam, hogy ha érkezik csomagom, adja át, azt mondta úgy lesz. Már nagyon rég rendeltem és még nem érkeztek meg (vagy legalábbis nem tudok róla) és így több ezer forintot buktam, ami nekem igenis sok. Mivel mikor még együtt laktunk, akkor sem ürítette ki soha a postaládát, így gondolom a távozásom után is szrt rá. Gyanítom, hogy hogyha érkezett csomagom, ami napokig a postaládában volt, az egyik szomszéd kivehette, mivel simán bele lehet nyúlni, én se bajlódtam soha a kulccsal.
Szóval ha az ő hibájából "veszett el" a csomagom, kifizettethetem vele? Nagyon nem akarok vele rosszban lenni, de olyan felelőtlen, figyelmetlen és elkényeztetett. Nem akarok miatta anyagi kárt szenvedni.
Nem fizettetheted ki vele. Nincs semmi bizonyítékod, és nem az ő felelőssége, hogy neked merre jár a csomagod.
Mellesleg ha tudtad, hogy mindig sz@rik a postaládájára, sosem üríti ki, akkor mégis miből gondoltad, hogy majd a csomagod miatt ezen változtatni fog?
off: Aliexpressen és eBay-en elég gyakori, hogy kamu nyomkövetési számot adnak meg az eladók, csak azért, mert adniuk kell. Az ilyen 1-2 dolláros szirszarok mellé semmiképpen sem adnak rendes nyomkövetési számot, az ilyenek tutira kamuk.
Régen volt egy oldal amúgy, ahol le volt írva, hogy nagyjából miről lehet ezeket felismerni, de most nem találom. Pl. amikben csak számok vannak, betűk nincsenek azok 100%, hogy kamuk. A többire sajna így fejből nem emlékszem.
on:
Én is ki lennék akadva a helyedben, de objektíven nézve ebben a helyzetben sajnos tényleg te voltál felelőtlen, így kár a volt lakótársadat szidnod. Nem fizettetheted ki vele, a te felelősséged. Persze megpróbálhatod, de max. kiröhögteted magad.
Babám, minden csomagról átvételi elismervény kell a posta felé, vagy bedobnak valami papírt, h vedd át.
Ez teljes mértékben a te sarad, én ki is röhögnélek, ha ilyen agyamentséggel állnál elő, hogy fizessem ki a cuccaidat, mikor azokhoz SEMMI KÖZÖM!
TE rendelted, ergo a TE felelősséged, hogy megkapd, mást hagyj ki belőle.
Ja, igen, és hadd ne én járkáljak meg nézegessem már kétpercenként a postaládámat, hogy egy itt sem lakónak jött-e valamije - hogy atán még ő álljon neki verni a farkát, hogy én elszedtem a csomagocskáját-pénzét.
Szép is lenne.
Unokatesóm gázszámlája hozzám jön, és kelt már ki magából, hogy miért nem szóltam, hogy megjött a csekk.
Hát, mert rohadtul nem az én dolgom az ő papírjaira figyelni, épp csak azért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!