Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Kifizettetnétek vele?

Figyelt kérdés

Béreltem egy szobát és a tulaj velem egykorú gyereke volt a lakótársam. Úgy alakult, hogy nem tudtam tovább fizetni és annyira nem is volt szükséges, ezért elköltöztem. Addigra viszont rendeltem oda pár dolgot a netről, amiknek már meg kellett volna érkeznie. Megkértem hát volt lakótársam, hogy ha érkezik csomagom, adja át, azt mondta úgy lesz. Már nagyon rég rendeltem és még nem érkeztek meg (vagy legalábbis nem tudok róla) és így több ezer forintot buktam, ami nekem igenis sok. Mivel mikor még együtt laktunk, akkor sem ürítette ki soha a postaládát, így gondolom a távozásom után is szrt rá. Gyanítom, hogy hogyha érkezett csomagom, ami napokig a postaládában volt, az egyik szomszéd kivehette, mivel simán bele lehet nyúlni, én se bajlódtam soha a kulccsal.

Szóval ha az ő hibájából "veszett el" a csomagom, kifizettethetem vele? Nagyon nem akarok vele rosszban lenni, de olyan felelőtlen, figyelmetlen és elkényeztetett. Nem akarok miatta anyagi kárt szenvedni.

2017. ápr. 8. 14:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
48%
nyomonköetett csomagot nem dobnak ládába, a kínait se
2017. ápr. 8. 21:21
 12/21 anonim ***** válasza:
igen alá kell irni, ha nem talalnak otthon nem fogjak otthagyni a csomagot hanem masnap megint viszi, ha akkor se veszed at hivogatni fognak hogy megbeszeljetek egy idopontot, szval ez a kerdes igencsak kamuszagu.
2017. ápr. 8. 22:10
 13/21 A kérdező kommentje:
Dehogyis... a párszáz forintos dolgokat simán bedobják, de néha még kétezreset is. Ami nem fér be, azért hagynak egy értesítőt. Nem hurcolják minden nap
2017. ápr. 9. 08:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem nyomonkövetett pakkok
2017. ápr. 9. 08:33
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen freeshippingelt cuccost nem követik nyomon. Vagy odaér vagy nem. A fizetőseket igen,de ott mindig alá is kell írni az átvételt. Ha valaki aláírta de az nem te voltál akkor jogosan élhetsz panasszal. Egyéb esetben bukó van.Senki nem köteles a postádat őrizni.
2017. ápr. 9. 10:30
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem fizettetheted ki vele. Nincs semmi bizonyítékod, és nem az ő felelőssége, hogy neked merre jár a csomagod.

Mellesleg ha tudtad, hogy mindig sz@rik a postaládájára, sosem üríti ki, akkor mégis miből gondoltad, hogy majd a csomagod miatt ezen változtatni fog?

2017. ápr. 9. 16:28
 17/21 A kérdező kommentje:
Mert ha engem kérnének meg, akkor nem lennék rest napi 3 másodpercet rászánni, hogy belebézek a ládába, ami ott van az ajtó mellett, ahol mindig is közlekedem. És esetleg ha érkezik csomagja a baromnak, akkor még 5 másodperc, hogy kibányásszam. Nem olyan nagy kérés szerintem. De leginkább az a baj, hogy mindig a saját jóindulatomból indulok ki és azt várom el másoktól is.
2017. ápr. 9. 19:16
 18/21 anonim ***** válasza:

off: Aliexpressen és eBay-en elég gyakori, hogy kamu nyomkövetési számot adnak meg az eladók, csak azért, mert adniuk kell. Az ilyen 1-2 dolláros szirszarok mellé semmiképpen sem adnak rendes nyomkövetési számot, az ilyenek tutira kamuk.

Régen volt egy oldal amúgy, ahol le volt írva, hogy nagyjából miről lehet ezeket felismerni, de most nem találom. Pl. amikben csak számok vannak, betűk nincsenek azok 100%, hogy kamuk. A többire sajna így fejből nem emlékszem.

on:

Én is ki lennék akadva a helyedben, de objektíven nézve ebben a helyzetben sajnos tényleg te voltál felelőtlen, így kár a volt lakótársadat szidnod. Nem fizettetheted ki vele, a te felelősséged. Persze megpróbálhatod, de max. kiröhögteted magad.

2017. ápr. 10. 02:26
 19/21 anonim ***** válasza:

Babám, minden csomagról átvételi elismervény kell a posta felé, vagy bedobnak valami papírt, h vedd át.

Ez teljes mértékben a te sarad, én ki is röhögnélek, ha ilyen agyamentséggel állnál elő, hogy fizessem ki a cuccaidat, mikor azokhoz SEMMI KÖZÖM!

TE rendelted, ergo a TE felelősséged, hogy megkapd, mást hagyj ki belőle.

2017. ápr. 13. 15:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Ja, igen, és hadd ne én járkáljak meg nézegessem már kétpercenként a postaládámat, hogy egy itt sem lakónak jött-e valamije - hogy atán még ő álljon neki verni a farkát, hogy én elszedtem a csomagocskáját-pénzét.

Szép is lenne.

Unokatesóm gázszámlája hozzám jön, és kelt már ki magából, hogy miért nem szóltam, hogy megjött a csekk.

Hát, mert rohadtul nem az én dolgom az ő papírjaira figyelni, épp csak azért :D

2017. ápr. 13. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!