Erre mi a megoldás? Esetleg jogi háttere van-e?
Szüleim külön élnek, és bátyámmal a nagyira maradtunk (18-at betöltötte), aki most azzal fenyeget hogy szól a lakbéresnek hogy mi már nem fogunk itt lakni.. azzal a jelzővel illetve bennünket, hogy "mehettek ahova akartok".. anyám a pasijánál lakik, ott ott van az anyós is, aki nagyanyám 2 kb. Sakk-matt, apumhoz meg esélytelen. Na most ha nem csak szájkaratézik, hanem ténylegesen szól (nem sok esélyt látok rá, de attól érdekel, hogy jogilag milyen következménye lehet, ha van-e) a 18-at én még nem töltöttem be..
Szóval az érdekelne, hogy van e ennek az egésznek bármilyen jogi háttere...
1. Elöször nem ártana megtamulni magyarul, mert igen érthetetlen, amit írsz.
2. 18 éves korodig az a szülö köteles eltartani, akinél a váláskor le lettél helyezve.
3. A nagyszülö nem köteles téged sem eltartani, sem engedni, hogy az ö lakásában élj. SZóval bármikor elküldhet téged.
4. A szüleid kötelesek 18 éves korodig lakhatást biztosítani, ha nem velük élsz, akkor fizetni egy szobát valahol.
Bocsánat, kapkodtam. Nem saját háza, hanem tanácsi lakás.. és úgy tesz, hogy ezt majd visszaadja és kap egy másikat, persze lakásigénye nincs beadva..
Lakbéres: lakbért ugye csak kell fizetni.. ezt viszont én sem értem teljesen, hogy ő hogy jön ehhez az egészhez.. hogy majd kijelent minket innen és azt a lakbéresnek mondja majd meg..
Bocsi, de ezt nem bírom :D
"mehettek ahova akartok" --> ez nem egy jelző! inkább ezzel a mondattal illetett benneteket
"kb. Sakk-matt" --> lol :D ezt a sakk nevű játékban használják, gondolom nem ismered ezek szerint. Amire te gondolsz az a cakkpakk.
Nagymamád hivatalos gyámotok egyébként? Ha nem, akkor kitehet benneteket simán, akár egyik napról a másikra. Ha hivatalos gyámotok, akkor csak a bátyádat teheti ki, aki már elmúlt 18.
Apukádhoz költözni miért esélytelen? Anyukátok pedig miért sózott rá titeket a nagymamátokra, ahelyett, hogy felelősséget vállalna értetek, mint minden normális szülő? Sajnálom egyébként a helyzeteteket, biztosan nem lehet könnyű. A helyetekben én megpróbálnék középiskola után azonnal függetlenedni a hozzátartozóitoktól, ha már így a gondotokat viselik és szeretnek benneteket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!