Milyen hely Budapest 10. kerülete?
Szerintem sokan nincsenek tisztába mekkora a X. kerület...
Egészen a XVII. kerület hatátánál kezdődik, kifejezetten családiházas, kedves kis utcákkal Rézvirág utca, Dombát utca stb.. Az egész újhegyi lakótelep, óhegy, Ónodi utca, rendezett szép környék. Zalka Máté tértől kifelé, Pongrácz lakótelep, Kolozsvári utca, Hős utca na ez már a neccesebb környék, de ez igen kis része a X. kerületnek. Én azt mondanám sokkal nagyobb a szép, élhető, normális része mint az amelyik inkább kerülendő!
Deák Bill Gyula már megénekelte- Kőbánya blues :) - de szerencsére azért nem pont az az élet, bár sokak a régi sztereotípiák szerint gondolnak rá.
Vannak tök jó részei, és vannak neccesebb területei, mint ahogy már itt előttem írták.
Az Örs vezér tér és az attól kifelé eső rész is kőbánya és teljesen rendben van.
Ahogy előttem már megírták, vannak szebb és kevésbé lakájos részei. Amire viszont senki nem tért ki, a peremkerületek mikéntjére. Én laktam Rákoskeresztúron, Pestszentlőrincen, de onnan mindig a belváros felé terelődött az élet, főként a munkahelyek tekintetében. A peremkerületekben lakni jól lehet, de az élethez szükség van a belvárosra. Annak javaslom a peremkerületek külső részét, akik szeretnek naponta hosszan utazgatni, illetve vállalják ezt a tortúrát. Cserében csendesebb, nyugodtabb, netán zöldövezeti lakóteret kaphatnak. Én amondó vagyok, ha külső kerület, akkor mindenképp zöldövezeti lakás, de főként ház. Ebben az esetben megéri a napi ingázás bevállalása.
Természetesen, ha valakinek anyagi helyzete nem enged komolyabb befektetést, akkor számára is kedvező választás lehet a peremkerület. Ebben az esetben, jól meg kell válogatni a helyet, hiszen panellakások esetén is kilehet fogni a kellemes környezetet, ha figyelmes az ember.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!