Miért van lenézve Borsod-Abaúj-Zemplén megye? Máshol tejjel mézzel folyó Kánaán van?
Én Vas megyei vagyok.
Elhiszem kérdező, hogy bánt ez téged, meg igazságtalannak érzed, viszont én a vas megyei hozzáállást is meg tudom érteni, ami BAZ megyéhez kapcsolódik.
Vas megyében nagyon kevés a cigány (hála Istennek), ami van, azok sem annyira vészesek, mint a borsodiak vagy a szabolcsiak. De még magában a Nyugat-Dunántúli régióban (Vas, Zala, GYMS megye) is kevés a számuk, összesen 2-3%. Ezzel szemben csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a cigány lakosság aránya már kb a 10%-ot is eléri, és a megyében 300 ezer emberrel kevesebben laknak, mint a Nyugat-Dunántúli Régióban.
Az emberek itt megszokták, hogy ha cigány problémáról van szó, vagy ilyesmiről hallanak, akkor nagy átlagban mindig BAZ megyében történik valami. Ilyen a miskolci számozott utcák lakóinak kitelepítése, az Avas lakótelep, a fészekrakó program, Lakatos Attila BAZ megyei cigányvajda, Felsőzsolca, Ózd, és így tovább. Így sok ember, aki egyoldalúan tájékozódik, a cigány problémákat automatikusan BAZ megyével kapcsolja össze. De ez nem csak Vas megyében van így, hanem sok más megyében is ha meghallják az emberek Borsod-Abaúj-Zemplén megye nevét, akkor egyből mi jut eszükbe? Miskolc, Ózd, cigányok....
Viszont a szép helyek, kedves emberek, stb. nem változtat sajnos azon a tényen, hogy BAZ megye Mo. egyik legszegényebb és legkilátástalanabb megyéje. Ózd is egy tönkrement ex-iparváros. Ha nem lett volna a fejvesztett privatizáció és nem ment volna tönkre az ipar és a mezőgazdaság, akkor ma BAZ megye egy jóval gazdagabb és békésebb megye lenne.
"Pàr éve dolgoztam Vas megyei emberekkel Ausztriàban de én voltam a borsodi c"
Általában aki arra büszke, hogy ő melyik országban/megyében, milyen bőrszínnel született, az egész életében annyit tett le az asztalra, hogy megszületett. Fejezd be a főiskolát, keress normális munkát, és akkor Borsodban is meg Vas megyében is értelmes emberek vesznek majd körül, nem a vasi paraszt, aki arra veri magát, hogy Ausztriában többet fizetnek a krumpliszedésért, és az ország többi részét csak a szenzációhajhász médiából ismeri.
A #6-os válaszoló valamilyen érthetetlen okból iszonyat hülyeségeket, konkrétan teljesen kamu adatokat irkál az iskolázottsági adatokról:
pl. 2011-ben a borsodi 25-29 éveseknek 21,6%-ának van diplomája, az egyik legfejlettebb Győr-Moson-Sopron megyében 27%. Nem mondom, van különbség, de korántsem olyan drámai mint ahogy ő akarja bemutatni a kamu adataival.
Középiskolai végzettségeknél még nagyobb hülyeségeket ír, folyamatosan javul az érettségizettek aránya a 70-es évektől, 2011-ben a 20-24 éves korcsoportban az érettségizettek aránya Borsodban 59,2% ez is kicsit gyengébb, mert más megyékben 60 valamennyi általában, de ez sem egetverő különbség, ahogy ő beállítja, ezt világosan mutatják ha megnézzük a VALÓS adatokat, bárki leellenőrizheti őket a KSH oldalán:
Itt az 1.1.4.1 A népesség iskolai végzettség és korcsoport szerint menüpont alatt megtalálhatók az adatok.
A sok borsodinak aki szerint minden rendben van ott, és az emberek csak oda költöznek, mert olyan csodálatos ajánlom figyelmébe a népszámlálási adatokat. A megye 10 ismétlem! 10%-a elhagyta az orkok által lakott övezetet. Lehet lepontozni ezek tények. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!