Milyen a pesti élet?
Az első sok helyen igazat írt.
Viszont jó oldala meg az, hogy rengeteg munkahely van, sok szinte bármilyen bolt jó árakkal. Szóval gazdasági oldalból előnyös lehet.
Én nagyon szeretek itt élni, de szerintem ehhez ilyen pörgős személyiségnek is kell lenni, mint amilyen én vagyok.
Imádom, hogyha megkívánok egy pizzát hajnali 2-kor, akkor sem jelent gondot, hogy rendeljek, hogy minden este van mit csinálni, ha mást nem, csak beülni megnézni egy filmet egy művészmoziba vagy inni egy fröccsöt egy olcsó helyen.
Nyáron még jobb, akkor ott egy csomó szabadtéri program, koncertek, vagy csak kiruccanni a Duna partra, Szentendrére.
Több a munkalehetőség is. Az, hogy milyen a közösség a munkahelyen... hát változó. Én egy kis cégnél dolgozom, itt barátságos, családias a légkör, de dolgoztam multinál is, az kicsit személytelen volt, noha folyton a csapatépítésre törekedtek. Ki kell próbálni mindkettőt.
Sok a hülye ember, de meg kell tanulni őket kezelni. Hajléktalanokon nem meghatódni.
A pesti belváros olyan, mint a középkori Párizs. A külváros, mint az átlag magyar lakottabb vidék. Buda belseje, mintha átmentünk volna az osztrákokhoz valami dimenziókapun. Az emberek kiszámíthatatlanok, erősen hangulatfüggő. Sietnek mindig, aki nem siet, az gyanús. Az akar valamit. A gyerekek, mint másutt, a fiatal felnőttek, mint akiké a világ, a középkorúak mint a bespurizott zombik, az idősek fásultak és feszültek. Ha lenne az önzésnek egyezményes jele, az a város logója/jelképe is lehetne. Rengeteg elfeledett (ipar)telep van, az egyik sarkon még modern lakóház EU-konform játszótérrel, 50 méterrel arrébb a másikon már a cocializmus hagyatékaként figyel az elhagyott gyármonstrum a betört ablakaival. Itt-ott meglepetésszerűen előugrik egy kivilágítatlan gettó, aminek a pereméről az egységsugarú pesti polgár mandinerből lepattan. Aki nem, az tud valamit.
A tömött járművet szeretjük, nem tud közlekedni rajta az ellenőr. És ebben ki is merül a tömegközlekedés iránti bármilyen vonzalom: az összes lehetséges rajtad és a holmidon található lyukon tolvajkezek matatnak, főleg a belvárosban. Minden hónap első hétfőjén légvédelmi sziréna-próba, megszokható.
Soroljam még? Keresnék pozitívumokat, de a 2017 eddig ezt a hangulatot hozta. Látod, nálam is hangulatfüggő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!