Pestiek ti eltudnátok képzelni, hogy vidéken éltek, és Ti vidékiek azt, hogy Pesten?
Azaz ha vidéki vagy szívesen élnél Pesten?
Ha Pesti akkor élnél Vidéken, eltudnád képzelni ott az életed?
Mindig Pesten éltem. Nem tudnék vidéken élni. Nem tudom, miért. Pedig életemben nem voltam bulizni sem. De valahogy engem megnyugtat, hogy emberek vesznek körül.
Innen csak nagyobb városba költöznék.
Kedves 11-es!
Lehet, hogy meglepő lesz számodra, de akár egy kis faluban is nagyobb biztonságban vagy, mint Budapesten.
Vidéken az emberek figyelnek egymásra, egymás ingatlanára, értékeire.
Mondom ezt neked úgy, hogy Budapestről költöztem vidékre
(Pesttől 35 km-re) mert az élet így hozta, de nem volt hozzá kedvem, sőt!
Azóta eltelt 20 év és nincs az a pénz, hogy visszamenjek Budapestre.
Ha valamit intézni akarok ott, (40 perc alatt fent vagyok) alig várom, hogy hazaérjek.
Eddig egy 'vidéki' városban éltem, nemrég költöztünk ki a faluba. A városi életem előtt is éltem egy nagyon picit falun.
Nem tudom elképzelni az életem Budapesten. Nekem túl rohanós, túl pörgős, bonyolult városnak tűnik. Én a nyugalmat, és a természetet szeretem.
Én Pesttől 50 km-re egy vidéki városban éltem, 2 évvel ezelőttig. Megváltás volt, amikor beköltöztem a fővárosba, imádom a nyüzsit, hogy mindig van mit csinálni, sosem unatkozik az ember, éjszaka sem kell lerágni a küszöböt, ha ennék valamit vagy elszívnék egy cigit. Nem kell nagyon előre gondolkodni, hogy jaj, zárva lesz a bolt, mert mindig van valami nyitva...
Ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy majd jó pár év múlva visszaköltözzek vidékre, de ha mennék, akkor is pl. Szentendrére, ami közel van a fővároshoz.
Félreérthető voltam.
Az agyamnak jó, hogy vannak emberek. Vidéken biztos, hogy ilyen "cabin fever"-öm lenne, mint Jack Nicholson-nak a The Shining-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!