Ausztriában élők vagy ott dolgozók! Milyen most Ausztriában a helyzet? Érdemes mostanában ott dolgozni? Bővebben lent.
Az ausztriaiak hogyan fogadják a jelenlegi helyzetben a magyarokat?
Amikor a menekültek elkezdtek áramlani, úgy hallottam, hogy voltak helyek Ausztriában, ahol a magyar dolgozókat sem nézték jó szemmel.
Most mi a helyzet ez ügyben? És a menekültekkel?
Tudom, hogy átfogó a kérdés, de ha lehet, kérlek, írjatok tapasztalatokat azzal kapcsolatban, hogy Ti mit láttok, milyen az élet, milyen a magyarok fogadtatása?
És az ottani "menekült helyzet" is érdekel.
Inkább érdekel az, amit Ti személyesen megtapasztaltatok, mint amit hírekként a média nyom.
Köszi!
A magyar dolgozókat sosem nézték jó szemmel itt, én úgy látom, hogy még a boltban is furcsán néznek az emberre, ha meghallják, hogy külföldi, hogy akcentusa van.
Menekült nem tudom, mennyi van itt, mert eleve az emberek 30-40%-a arab vagy kínai vagy néger, így fogalmam nincs, ki honnan és hogyan vagy mikor jött.
Mi jövő hónapban költözünk haza Magyarországra, onnan fogunk kijárni, nem éri meg itt kinn élni. 1 év bőven sok volt itt ezekből.
Párom szeretne ott dolgozni. Még nem 100%.
Amennyiben mennénk, 2 lehetőséget látunk, az egyik az, ha határhoz közeli városba költöznénk és ingázás a munkába, vagy eleve odaköltöznénk.
Akkor #1, Te nem ajánlod az odaköltözést? Milyenek a magyarokkal?
Egyáltalán nem.
Nem is arra vonatkozik a kérdés. A helyzetre. Az emberek hogyan érzik magukat? Ilyesmi.
Egyébként, ahol élek, abszolút nincsenek arabok, stb, de amúgy sem vagyok rasszista.
Láttam egyszer, hogy úttorlaszokat csináltak az osztrákok, hogy a magyarok ne tudjanak ingázni. Vágod?
A helyzet ugyanolyan mint 5 vagy 10 eve, nem valtozott semmi.
Ha nem beszeled a nyelvet akkor nyilvan nagyon kilogsz, es ha nagyon kilogsz akkor lesz akinek nem tetszik, de ezert nem fognak inzultusok erni.
A legjobb biznisz egyebkent valoban az hogy a hatar melle koltoztok es ingaztok, a problema akkor van ha lezarjak a hatart.
Ausztriaban elni nagyon draga, sokkal dragabb mint Magyarorszagon.
Nem az volt a kérdés, hogy drága-e Ausztriában élni.
Kérem, hogy akik tudják a kérdésre a választ és SZÍVESEN válaszolnak, van kedvük segíteni tapasztalataikkal, ők írjanak, köszi!
"5-10 éve is építettek úttorlaszt az osztrákok, hogy a magyarok ne tudjanak ingázni?"
Hol epitettek ilyen uttorlaszt?
Ausztriában.
Első, köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!