No-go zónák Belgiumban/Franciaországban?
Én laktam néhány hónapig a XIII. kerület Goutte d'Or nevű részének egyik utcájában, ideiglenesen.
Akkor még lehetett az arab- és négerlakta környékeken fehéreknek is élni, de ez ezelőtt húsz évvel volt.
Ma már nem mernék odamenni, mint ahogy Aubervillier-be és még néhány Párizshoz közeleső külvárosba sem.
A Barbès-Rochechouart, Stalingrad vagy Jaurès metróállomások körül sem.
Az a Párizs közelében fekvő kertváros, ahol most élünk, (egyelőre) nincs veszélyben
Lyonban, Lille-ben és Marseille-ben is léteznek ilyen kerületek, a többi nagy- és kisvárosról nem is beszélve.
"Akkor még lehetett az arab- és néger lakta környékeken fehéreknek is élni, de ez ezelőtt húsz évvel volt. "
lehet buta kérdés de mi változott azóta,hogy most már nem lehet?
mert azt gondolnám ,hogy próbálnak beilleszkedni ennyi idő után,de akkor még sem?
# 5
Miért, neked úgy tűnik, hogy a cigányok megpróbálnak beilleszkedni? Vagy a bevándorlók? A legtöbb bevándorló nép nem integrálódni akar, hanem a saját kultúráját a másikra erőltetni.
A Moulin Rouge - mint az egész Place Pigalle egyik oldala - szintén a XIII. kerületben van, amiről feljebb már beszéltem.
J.
De ma már a túlsó oldal sem jobb, a IX. kerület.
Ezelőtt 20-25 évvel még teljesen polgári lakossága volt, ma már nem az. De korántsem olyan "veszélyes", mint a XIII. kerület.
Legalábbis az Anvers metrómegálló (közvetlen a Pigalle után) környékén, mert az ugyanolyan lett, mint a Montmartre alsó része.
J.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!