Hogy lehet leellenőrizni, hogy a helyen, ahova költözni szeretnék, normálisak) e a szomszédok?
Csak a saját nevemben tudok nyilatkozni. Mi tavaly költöztünk egy 4 lakásos házba, és igencsak nem volt őszinte a tulaj, akitől vettük a kecót. Mondjuk, ha el akarnám adni a lakásom, én se mondanám, hogy a 4 lakásból az egyikben egy pszichopata házaspár lakik. Mi sajnos így jártunk. Minket mondjuk még nem bántottak, de mióta mi ott lakunk, a másik szomszédunkkal már többször is balhéztak (mindig ők kezdték és általában ok nélkül), még a kocsiját meg a kerítését is megrugdosták.
Nagyon nézd meg, hogy hova költözöl, szerintem érdemes több környéken lakót is megkérdezni, hogy milyenek a szomszédok, nehogy úgy járj, mint mi! Bár szerintem ezt így se könnyű lecsekkolni. Meg persze járhatsz úgy is, hogy normális családok közé költözöl, aztán kis idő után valamelyik elköltözik és jön a helyére egy nem normális. Szóval, nehéz ügy...
Megértem a félelmed. Mi is nagy naívan elköltöztünk a panelból, hátha nyugisabb lesz, dehát... Ja, meg amiket még nem írtam: szomszédban műhely, az utcában pár házzal arrébb építkeznek, éjjel, ha szerencsém van, egy idióta kutya vonyít órákon keresztül szinte az ablakom alatt (szerintem a gazdáján kivűl a környéken mindenki hallja :) Amúgy tök nyugis a hely :) Legszívesebben leköltöznék a vidéki telkünkre, kár, hogy ott meg szemben non-stop ordít a mulatós :) Ennyit a nyugalomról...
Én már elképzeltem amúgy, milyen lenne egy olyan tanyán lakni, ahol legalább 500 méterre van a legközelebbi szomszéd! Az maga lenne a mennyország :)
Én elmennék és megnézném napközben a helyet, egy átlag hétköznapon, egyet pedig egy átlag hétvégén.
A tulaj nem fogja elmondani, másként nem fogja senki se kivenni.
Kedves 4-es! Ebben teljesen igazad van, mi is ezt tettük lakásvásárlás előtt, elmentünk a környékre többször is, de akkor éppen tök nyugi volt, úgyhogy az nem mérvadó szerintem. Az is igaz, hogy a tulaj nyilván ezeket nem mondja el, mert neki az az érdeke, hogy eladja/kiadja a lakást. Innentől kifogytam az ötletekből... "Rutinos" költözők véleményére mondjuk kíváncsi lennék...
1-es,3-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!