Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy lehet leellenőrizni,...

Hogy lehet leellenőrizni, hogy a helyen, ahova költözni szeretnék, normálisak) e a szomszédok?

Figyelt kérdés
Pl nem buliznak minden hétvégén, nem "műhely" a lakásuk, nem zajongank éjjel és vasárnap, stb. A tulaj vajon őszintén megmondja ha probléma van? Szélsőséges (de állandó) esetekre gondolok, nem a vasárnapi 20 perces hús klopfolásra. :)
2016. júl. 19. 22:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Csak a saját nevemben tudok nyilatkozni. Mi tavaly költöztünk egy 4 lakásos házba, és igencsak nem volt őszinte a tulaj, akitől vettük a kecót. Mondjuk, ha el akarnám adni a lakásom, én se mondanám, hogy a 4 lakásból az egyikben egy pszichopata házaspár lakik. Mi sajnos így jártunk. Minket mondjuk még nem bántottak, de mióta mi ott lakunk, a másik szomszédunkkal már többször is balhéztak (mindig ők kezdték és általában ok nélkül), még a kocsiját meg a kerítését is megrugdosták.

Nagyon nézd meg, hogy hova költözöl, szerintem érdemes több környéken lakót is megkérdezni, hogy milyenek a szomszédok, nehogy úgy járj, mint mi! Bár szerintem ezt így se könnyű lecsekkolni. Meg persze járhatsz úgy is, hogy normális családok közé költözöl, aztán kis idő után valamelyik elköltözik és jön a helyére egy nem normális. Szóval, nehéz ügy...

2016. júl. 20. 13:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Most albérletben lakunk, de alattunk pont az van, amit a végén írtál...egy nagyon aranyos, kedves, idős bácsi lakott itt, sajnos meghalt és helyette minden hétvégén bömböl a zene az új fiataloktól. De miden oldalról van zajongó...pont kifogtuk. :( viszont sajátot vennénk, de nagyon félek, hogy belenyúlunk a közepébe és én hajlamos vagyok bekopogni a legbalhésabb szomszédhoz, hogy megkérdezzem milyen a környék :)
2016. júl. 20. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Megértem a félelmed. Mi is nagy naívan elköltöztünk a panelból, hátha nyugisabb lesz, dehát... Ja, meg amiket még nem írtam: szomszédban műhely, az utcában pár házzal arrébb építkeznek, éjjel, ha szerencsém van, egy idióta kutya vonyít órákon keresztül szinte az ablakom alatt (szerintem a gazdáján kivűl a környéken mindenki hallja :) Amúgy tök nyugis a hely :) Legszívesebben leköltöznék a vidéki telkünkre, kár, hogy ott meg szemben non-stop ordít a mulatós :) Ennyit a nyugalomról...

Én már elképzeltem amúgy, milyen lenne egy olyan tanyán lakni, ahol legalább 500 méterre van a legközelebbi szomszéd! Az maga lenne a mennyország :)

2016. júl. 20. 14:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Én elmennék és megnézném napközben a helyet, egy átlag hétköznapon, egyet pedig egy átlag hétvégén.

A tulaj nem fogja elmondani, másként nem fogja senki se kivenni.

2016. júl. 20. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es! Ebben teljesen igazad van, mi is ezt tettük lakásvásárlás előtt, elmentünk a környékre többször is, de akkor éppen tök nyugi volt, úgyhogy az nem mérvadó szerintem. Az is igaz, hogy a tulaj nyilván ezeket nem mondja el, mert neki az az érdeke, hogy eladja/kiadja a lakást. Innentől kifogytam az ötletekből... "Rutinos" költözők véleményére mondjuk kíváncsi lennék...

1-es,3-as voltam

2016. júl. 20. 15:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem nagyon àruljàk el a tulajok. Mi àruljuk a lakàsunkat és a miénk tényleg tökéletes. Amellett hogy csend van és nyugalom mindenki nagyon normàlis és toleràns. De mikor ezt mondom az érdeklődöknek làtom rajtuk hogy nem hisznek nekem és mondjàk is hogy persze mindenki ezt mondja
2016. júl. 20. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Nehéz ügy. Sok helyen laktam eddig Bp-en belül, most épp panelben, de ezt nagyon megszívtam. Igaz, csak albérlet, ráadásul nagyon baráti áron, de a bérbeadó nagyon mondta, hogy csöndes lakóközösség, a szomszéd lakásokban is normális lakók. Ez igaz is. Viszont mind a fölöttünk, mind az alattunk lévő lakásban zajládák laknak, és erre persze csak a beköltözés utáni hetekben jöttünk rá. Szót érteni nem lehet velük. Szóval a panelt semmiképp nem javaslom, nem a normális ember idegrendszerének van kitalálva. Persze vannak pozitív kivételek, de azt nem könnyű kifogni.
2019. dec. 19. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!