Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Veszprém, Győr vagy Sopron?...

Veszprém, Győr vagy Sopron? Több lent.

Figyelt kérdés

Hello.A fent említett városok közül melyik milyen a következő szempontokban

1. Helyi tömegközlekedés (és minősége, pl. beljárati buszok típusa)

2. Vendéglátóipari munkalehetőségek

3. Maguk az emberek mentalitása.

4. Bűnözés hol a legkevesebb.

Nagyjából Ennyi jut eszembe.

2016. júl. 14. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Csak Győrről tudok nyilatkozni. Nagyon jó város,minden (általad is felsorolt) szempontból.
2016. júl. 14. 12:41
 2/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a gyors valaszt:)
2016. júl. 14. 12:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Varok meg persze mastol másról is.
2016. júl. 14. 12:48
 4/12 anonim ***** válasza:

Gondolom valami költözés szerű dolog jár kérdés mögött. Sopronban azt mondják, hogy nehéz már jó albérletet vagy lakást találni, mert minden nagyon drága, mert a többség kijár az osztrákokhoz dolgozni. Ezért a lakások, albérletek ára is szépen felment, nem egyszerű találni megfelelő lakhelyet. Veszprémről nem tudok túl sokat, szerintem olyan túlsok lehetőség nincs abban a városban. Győr az olyan pont megfelelően nagy és vannak akik innen is kijárnak külföldre dolgozni, szóval nincs nagyon messze a határ se.

Mivel csak Győrben lakok a többi városban nem laktam, így nem tudom összehasonlítani őket a szempontok alapján. Ha a híreket nézzük és az elégedetlenkedőket, akkor szar a közlekedés, reggelente sok a dugó, az emberek hülyék, bűnözésről is hallani. De ez minden másik városra is elmondható, legyen az Debrecen, Pécs, stb. Ezektől semmivel se jobb vagy rosszabb, mint a többi átlagos magyar város.

2016. júl. 14. 13:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Győrben lakom. A tömegközlekedés szerintem ma Magyarországon szinte sehol nem jó. Csak ez kisebb városban kevésbé gond.

A lakásbérleti árak itt is elszabadultak, mert az AUDI-ba (és más cégekhez is) sokan jönnek más vidékről. Meg egyetem is van.

A soproni embereken én érzek egy bizonyos "pénzem van, mindent megtehetek" stílust, de lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém ottani ismerőseimmel.

Közbiztonság szerintem mindegyik városban normális.

2016. júl. 14. 13:33
 6/12 anonim ***** válasza:

Vidéki vagyok Győrtől 25 km-re lakom, ott dolgozom tanulok!

Nekem könnyű bejutnom a városba,nagyon sok munkatársam mondta,akik Győriek,hogy nekik tovább tart haza jutni mint 1 vidékinek!

Bűnőzés meg minden hol van,ez relativ..

Vendéglátásba is lehet melozni.. van rá lehetőség,munkaerőt is keresnek...de sok helyen ismerős által lehet bekerülni!

Arany Halat ajánlom..ott hiány van

2016. júl. 14. 14:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Veszprém nem épp valami fullos hely, ha sorrendbe kellene rakni akkor Győr, Sopron és egy kis szünettel Veszprém.
2016. júl. 14. 21:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia :) Sopronban lakom, Győrben tartózkodom sokat (párom odavalósi) Veszprémől tudom a legkevesebbet. Nos, Győrben nagyon rossz a helyi járatos buszok közlekedése, illetve bizonyos vonalak tényleg elég rosszak. Nagyon hosszúak a menetidők, hogy megtegyél 3km-t sokszor 25 percedbe is kerül busszal. Mindkét városban jellemzően Credo-buszok közlekednek (habár sopronban most beújítottak pár Mercivel. ) Számomra érdekes tény, hogy Sopronban drágább a menetjegy, mint Győrben, a távolság pedig Győrben sokszor sokkal nagyobb, amit a busz megtesz. Győr kezdi kinőni magát, elég sok a betelepült az Audi miatt. Rengeteg az ember, az életkörülmények meg alacsonyabbak, mint Sopronban. Sopronban a legtöbb ember ingázik Ausztriába, vagy két munkahelye is van(Már aki nem betelepült, aki betelepült az legtöbbször ingázó is) de ezt nem is lehetne másképp megoldani, hiszen az albérletet aranyáron mérik. 100e ft-ért alig kapsz normális másfél szobás lakást a Jereván ltp.-n, ami úgy ahogy van betonghetto, és egy halom cig*nyt telepítettek be Miskolcról oda. Nem sétálnék ott végig egyedül hajnali 3-kor. Győrben se sokkal olcsóbb, de azért valamivel jobb a helyzet ingatlanpiacon. Sopronban hamarabb találsz munkát, főleg vendéglátóiparban, televan velük az újság mindig, mégpedig azért mert a legtöbb már ingázóvá vált. Sopronban a hajtás a hajtás a hajtás és az jellemző, hogy gépnek néznek, Győrben kevésbé, és Veszprémben a legnyugodtabbak az emberek. Soproniak nem olyan barátkozósak szerintem, győriek, veszprémiek inkább.. van még kérdésed?
2016. júl. 15. 15:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Veszprém nem rossz hely egyáltalán, ott születtem és ismerem, de a másik kettővel valóban sokkal jobban járnál.
2016. júl. 16. 20:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Sopron:

1. Tömegközlekedés szerintem jó minőségű de én nem használom. Minthogy a városban 2 pont között 5km a legnagyobb távolság, bicikli a legalkalmasabb ha nem akarsz dugókban ülni és parkoló helyek után keresgélni.

2. Vendéglátó ipar van.De ha megtanulsz németül Ausztriában hiányszakma a pincér meg ilyesmi.

3. A soproniak mentalitása mindig egy klasszissal az átlag felett volt. Minthogy Ausztriában nem éppen a képzett munkaerőt keresik elsősorban, így mostanában sok kőbunkó költözik be keletről, de ők is gyorsan szocializálódnak néhány kivétellel.

4. Bűnözés szempontjából Sopron mindig üdítő kis sziget volt, ami az utóbbi 6 évben durván leromlott de mostanra viszonylag normalizálódott a helyzet. Minthogy a betelepített cigányok elköltöztek a növekvő lakásárak miatt. Az átutazó bűnözésnek is sikerült a körmére nézni.

2016. júl. 17. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!