Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Zeneőrült lakóközösség? Mit...

Zeneőrült lakóközösség? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

ÜDV!

Alapvetően egy nem túl barátságos/normális, de nem is "gettó" környékre kényszerültem lakni. Ez egy társasház, téglaépítésű, ősrégi, körfolyosós.

A problémám a következő:

Hetente többször (minimum 2 alkalommal) ordenáré hangos zenét vagyok kénytelen elviselni-egyre nehezebben.Leginkább este 8-11 között, de a nap bármely szakában előfordulhat. Hol az alattam lakó, hol a közvetlen szomszéd, hol felettem kettővel kezdenek rá a dzsemborira.

A szép szó, mint bűvös megoldás nem hatott, az egyikkel beszéltem, elzavartak a francba, az erélyesebb felléppés sem használt, két hét sem telt bele, folyt. köv. ugyanott.

A jegyző/önkormányzat semmit nem lépett az ügyben.

A rendőrséget, ha kihívom, meglincselnek, az biztos. Mikor említettem a lármázást, akár szépen, akár erélyesebben akkor fenyegetőzés, ajtórugdosás, üvöltözés (hogy nekik szabad) volt a válasz.

Mit tehetek?

2016. jún. 14. 13:47
 1/7 A kérdező kommentje:
Ami lemaradt: Nem a zene tényével van bajom, én is szeretem a zenét, hanem a sűrűséggel, és a zene hangosságával van. Úgy dübörög a basszus, mintha háborús övezet lenne a lakásom (több alkalommal is volt hogy "éjszakai sétára" kényszerültem, mert nem tudtam megmaradni a lakásban).
2016. jún. 14. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nálunk a szomszéd nyáron folyton dáridó zenét hallgatott, anyám próbált szépen érvelni, hogy mi úgyis csak jó ha 1 hónapra jövünk le addig bírja ki a maradék 11 hónap pedig az övé. Persze nem változtatott semmit. Legközelebbi dáridónál anyám is beállította a klasszikus zenéjét. Utána soha többet nem hallottuk a szomszéd zenéjét :D
2016. jún. 14. 14:01
 3/7 A kérdező kommentje:

Az a "baj" hogy nekünk nincs komolyabb hangrendszerünk, így a visszavágásnak semmi értelme. Mondjuk amúgy se biztos hogy sok haszna lenne.

Kutyám, gyerekem nincsen, az egyetlen "bűnöm" hogy szezonban fél 8-ra jártam hokiedzésre. Ilenkor annyi történt, hogy a folyosó végigpasszírozódva vittem le az otromba táskámat.

2016. jún. 14. 14:06
 4/7 Inessential ***** válasza:
Este tíz előtt azt csinálnak, amit akarnak -sajnos.
2016. jún. 14. 14:27
 5/7 anonim ***** válasza:
anyámnak is csak egy kis magnója volt:P annyira viszont pont elég hogy elrontsa a tökéletes hangulatot. Nyisd ki szépen az ajtót vagy ablakot és szépen úgy hallgass valamit amit ők tuti utálnának.
2016. jún. 14. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mikor törlődik már ki ez a hülyeség a köztudatból, hogy este 10-ig azt csinál mindenki, amit akar??? Már régen megváltozott a törvény, napszaktól függetlenül is el lehet követni csendháborítást, indokolatlan zavarást.
2016. jún. 14. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Ez az állandó zeneüvöltetés indokolatlannak számít gondolom...

TEhát bejelnthetem akár délután kettőkor is, ha már fél órája nem lehet megmaradni a basszustól?

2016. jún. 15. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!