Milyen az élet külföldön? Hol a legközvetlenebb a társadalom? Külföldön szeretnék dolgozni, szerencsétpróbálni
19 éves lány vagyok, kicsit elkeseredve érzem magam, ugyanis nem úgy sikerült az érettségim, ahogy kellett volna. Úgy gondoltam, ha leérettségizek szerencsét próbálok odakint.
Az érdekelne, hogy milyen munkát tudnék végezni szakma nélkül?
És a világ melyik területén érdemes új életet kezdeni?
Előre is köszönöm, ha segítséget nyújtasz a válaszoddal :)
Az írek is nagyon közvetlenek, szinte bárhol vagyok, mindig van valaki, akivel eldumálok, villamoson, boltban, pubban, utcán, nagyon szeretem :) Na meg ide könnyebb is kijutni, mint EU-n kívülre (nézz utána a vízumoknak, ha EU-n kívül gondolkodsz, nem könnyű), ha beszéled a nyelvet és van szakmád/munkatapasztalatod, akkor munkád is biztos lesz, és nem a kulimunkára gondolok. Irodai munkám van, a kollégáim nagy része spanyol, olasz, német, de van magyar is, lengyel is, litván is, nem diszkriminálnak nemzetiség alapján, sőt, szeretik a külföldi munkaerőt, mert az ír munkamorál.. háát, absztrakt fogalom, na :D
Azért azt vedd figyelembe, hogy sima érettségivel azért nem könnyű sehol új életet kezdeni. Nekem is csak az van, de beszélek 4 nyelven és van releváns munkatapasztalatom, így nagyon könnyű volt jól fizető, jó állást találni, de simán csak érettségivel ez biztos nem ment volna. Talán magyar nyelvű ügyfélszolgálaton (elég sok helyen van), de nem lehet erre alapozni.
Csakhogy piacképes (ott piacképes szakma) és nyelvtudás nélkül Észak-Amerikába nem jutsz ki munkavállalás céljából.
Ha már külföld, én elsőnek Angliát javasolnám. Oda sok magyar ment ki dolgozni, szakma nélkül is el lehet helyezkedni.
Új életet kezdeni mindenképpen az EU-ban érdemes, mert szerintem a fekete munka nem éri meg.
Szerintem a legközvetlenebbek a spanyolok és az olaszok.
Meglepődtem hogy írták Amerikát. Szerintem ők borzasztó felszínesek és álszentek. Inkább mosolyogjanak rám kevesebbet de az a mosoly legyen őszinte. De ez csak az én véleményem.
Sokan mondják az osztrákokra/németekre hogy ők rideget, de szerintem egyáltalán nem, csak jobban odafigyelnek az emberekre és ezért több idő után alkotnak csak véleményt rólad. Szóval hogyha tudsz németül ajánlom őket is. Ott főleg a babysitterkedés és az idősgondozás a népszerű. A tengerparti helyeken pedig lehet jelentkezni úszómester félének, de ahhoz tanfolyamot is kell végezni, és ott csak szezonban van munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!