Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni az utcán...

Mit lehet tenni az utcán focizó, hangoskodó kölykök ellen?

Figyelt kérdés

Egy hosszú utcában lakom, az út végén lakik néhány cigány család és az összes kölyök idejár én elém focizni, verekednek, vergődnek. Köveket dobálnak az udvarra. A szembeszomszéd kerítését már szétrúgták. A kutyáimat folyton hergelik, ők pedig ugatnak. Egy vasárnap délután nem lehet megnézni egy filmet vagy lepihenni kicsit aludni, mert egyszerűen lehetetlen. Kértem már szépen, kértem erélyesebben többször is, én is és a szomszédom is, mégsem ér semmit, mert ha el is mennek fél óra múlva már megint itt vannak. Mit lehet tenni? Hová forduljak? Nem hiszem hogy ezt köteles vagyok tűrni. Még csak most köszöntött be a jó idő, nem vagyok hajlandó egész ősz végéig enni az ideget mások neveletlen kölykei miatt. Ha én csinálnék ilyet biztos nem úsznám meg következmények nélkül.

Kérlek ne azt tanácsoljátok hogy költözzek el, mert az nem úgy működik, hogy gondolok egyet és költözök.

2016. márc. 21. 09:58
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Akkor megszoksz. Ezek ellen nem lehet semmit csinálni. Illetve lehet, de akkor téged hurcolnak meg. Védett állatfaj az általad említett, tenyésztik őket, nehogy kihaljanak, ezért van korlátlan szabadságuk.
2016. márc. 21. 10:28
 2/6 anonim ***** válasza:

nálunk nincs ilyen probléma, nálunk a cigányok nem nagyon jönnek felénk hangoskodni, nálunk olyan kutya van ha az kijut akkor elég veszélyes...legalábbis fénykorában elég durva volt, most már öreg, de még mindig van benne potenciál, a környéken ismerik és nem nagyon próbálkoznak be nálunk, mert nem felejt...ha egyszer nyitva a kapu akkor megtámadja azt aki előtte provokálta...nem harapja meg, hanem neki rohan és ugatja, csattogtatja a fogát, szóval csak akkor támad ha valaki provokálja...

egy ilyen kutya nagyon jó házőrző, amúgy aranyos, meg ha ott vagyunk akkor nincs semmi gond, simán bejöhet akárki velünk, de ha egyedül valaki szembe jön vele az utcán és olyanja van akkor ráijeszt...bántani viszont nem bántja csak ha valaki mondjuk meg akarja rúgni...

egyedül kutyáknak megy neki, de lehet az bármekkora nem érdekli, neki megy...ő egy elég izmos tacskó keverék, kistestű, de csupa izom és elszántság :) védi a területét...

sok helyen jól jön egy ilyen házőrző, de sajnos az ilyeneket szokták megmérgezni, mert félnek tőle...

szóval nem biztos, hogy jó ötlet egy ilyen kutyát rájuk engedni, hogy elriaszd őket...persze itt a "ráengedés" az nem direkt kinyitod, és uszítod, hanem "véletlen" nyitva marad a kapu, vagy épp a megrongált kerítésen ki tud jutni...

ha hergelik a kutyákat akkor azok veszélyesek is lehetnek rájuk, mert ha megtámadja az embert (sajnos a kötekedő állathoz hasonló fajtákat is embernek minősítik, mármint a c1g4ny fajtából) és végül el fogják altatni egy támadás után szegény kutyát...

De ha meg nem kötekednek csak játszanak akkor meg tanácsolj nekik jobb játszóterületet...

23F

2016. márc. 21. 10:53
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

Ha tudsz a közelben egy focizásra alkalmas helyet, akkor kérd, hogy menjenek oda.

Ha viszont nincs ilyen, akkor peched van.

A gyerek, az gyerek, akár cigány, akár nem. Ha nincs neki játékra alkalmas hely, akkor játszani fog az alkalmatlan helyen.

A kutyáid valószínűleg hergelés nélkül is ugatják azokat, aki ott hancúroznak előttük az utcán.

A kövek bedobálása és különösen a szomszéd kerítésének rongálása valóban dühítő, de azért te is túlzásokba esel. A te kutyáid ugatnak, ez téged zavar, de eszedbe nem jut, hogy pl. a hátsó kertbe zárd őket, hogy távol legyenek az utcán levőktől. Eszed az ideget? Te idegesíted magadat, a gyerekek csak játszanak egymással.

Ha nincs a közelben megfelelő játszóhely, akkor szerintem próbáld elfogadni, hogy a gyerek nemcsak karba tett kézzel ül otthon és csendben van. A kutyákat zárd hátulra, és ha lehetséges, a házatok előtt levő köveket szedd össze és vidd máshová. Ha folyton cirkuszolsz velük, akkor már direkt élvezni fogják, hogy téged lehet idegesíteni és csak azért is előtted fognak hancúrozni. Vagy lehet, hogy már ebben a stádiumban is vagytok?

2016. márc. 21. 13:16
 4/6 anonim ***** válasza:
sajnos sokmindent nem tudsz tenni, ismerős a helyzet. a szép szóból nem értenek, ha meg határozottabban szólsz rájuk, akkor egyből ugranak, kapnak az alkalmon, hogy belédkössenek, lerasszistázzanak, hívják a pereputtyot, ehhez nagyon értenek. sajnos ezek állatok, az a baj, hogy a törvény tiltja, hogy lelődd őket, pedig azt érdemelnék.. mondjuk talán a kutyát rájuk lehetne engedni, de csak úgy, hogy ne bántsa őket, csak megijedjenek. bár akkor is nyilván jönne a pereputty..
2016. márc. 21. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
A szüleikkel beszélj!
2016. márc. 21. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Cigányok? NE BESZÉLJ A SZÜLEIKKEL!
2016. márc. 21. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!