Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nagyvárad-Mare település hol van?

Nagyvárad-Mare település hol van?

Figyelt kérdés
Egy híres költőről készült riportban hallottam hogy Nagyvárad - Mare a szülő városa. Azt mondta hogy /értelem szerűen/ Nagyvárad mellett van. Google térképen nem találtam a települést. Lehet hogy beolvadt Nagyvárad külterületébe. Valaki, ha tudna segíteni hogy melyik városrész-e Váradnak, vagy talán melyik területét nevezték így azt megköszönöm. Köszönöm előre is a válaszokat.

#Nagyvárad-Mare #Oradea-Mare.
2016. jan. 18. 18:20
 1/2 anonim válasza:
100%
Szia! Nagyvárad ugye Romániához tartozik, eredetileg magyar város. Nos, a Nagyvárad elnevezést Oradea-ra fordították, ez a hivatalos elnevezés. A "mare" románul "nagy", ezért sokan egyenesen magyarról fordították Oradea-Mare-ra, ami hivatalosan sosem létezett. A helyes elnevezés románul Oradea, és magyarul Nagyvárad. Az Oradea-Mare egy magyarról fordított, talán szlengnek tudnám nevezni. Remélem tudtam segíteni, ha még kérdésed van, nyugodtan írj! :)
2016. febr. 22. 19:05
 2/2 anonim válasza:
100%
Persze ez mindaz amit én, környéken élő tudok. Itt így tudják, persze lehet hogy nincs igazam.
2016. febr. 22. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!