Z60-as vonaton mit csinál a Keleti és Kőbánya között a "mászkálós bácsi? "
Napi szinten utazom a Keletiből a Z60-as szolnoki vonaton, és megfigyeltem, hogy nagyon furcsán viselkedik az egyik bácsi: indulás előtt negyed órával már (vagy "még") a haverjával sörözik a legutolsó kocsi 4-es ülésében, majd miután - de csak miután(!) - elindult a vonat, előrecammog a vonat legelejébe, mindezt egy telepakolt csövesszatyorral meg egy nagyobb válltáskával a kezében (és nem ülőhelyet keres, ezt megfigyeltem).
Zavarni tulajdonképpen nem zavar, hiszen mindenki azt csinál amit akar, de ez nekem nagyon furcsa. Miért nem marad a helyén a haverjával, ha úgyis olyan jól elsörözgetnek? Vagy ha neki ennyire a vonat eleje kell, akkor miért nem ott ülnek le eleve? Mi indokolja, hogy otthagyja az ismerősét/haverját és a 2 nagy csomagjával minden áldott délután végigszambázzon a keskeny sorok között, plusz a nehezen járható kocsiátjárókban? Ismeri valaki esetleg? Vagy tudjátok, hogy ilyenkor mit csinál? Igen, a baseballsapkás-szakállas bácsi. Szerintem mindenki látta már, aki este fele Szolnok fele utazik, mert minden nap ez a műsor.
Én ugyan még fiatal vagyok, de én is mindig a peronon megyek végig a vonat elejébe, hogy ne kelljen az átjárókban meg az emberek között szerencsétlenkedni (pedig még szatyrom sincs), ezért teljesen értetlenül állok a jelenség előtt - mi indokolja ezt?
Véletlenül találtam meg a kérdést. Ám hátha még most is érdekes lehet a válasz.
Néhányan kellemetlenebbek élik meg azt ha leszálláskor nincsenek a megfelelő helyen, mint azt, hogy a megfelelő leszállási hely érdekében a járművön közlekedjenek. Van amikor ténylegesen is hasznos, mert a csomagokkal megpakolt és lassan mozgó bácsinak van ideje a vonaton közlekedni. Azonban a távolabbi leszállásnál, nem biztos hogy elérné a buszt, másik vonatot, nem lenne üllőhelye a buszon, stb.
Tehát a bácsi úgy érzi, hogy bizonyos okokból a vonat elején kell leszállnia. A vonat végében utazó ismerőse pedig úgy érzi a vonat végében kell leszállnia, lehet hogy előbb száll le lehet hogy később. Egy darabig együtt utaznak ám egy idő után a bácsinak el kell kezdenie a helyezkedést ahhoz hogy elöl szálljon le.
Akik így szoktak dönteni, úgy vélik valamiért logikusabb a járművön helyezkedni. Míg akik nem szokták érteni ezt a viselkedést úgy gondolják logikusabb utazás előtt, után helyezkedni. Mindkét elméletben van logika,mert gyerekkel, csomagokkal fájós lábbal ugyan nehezebb mozogni a járművön, a táv megtételére általában több idő van. Mint amikor bár könyebb mozogni, de a szükséges távot, gyerekkel, csomagokkal, fájós lábbal gyorsabban kellene megtenni.
Amíg kellően gyorsan tudsz mozogni a peronon, addig neked, logikusabb lesz a peronon helyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!