Pontosan mi ellen menekülnek a menekültek?
Hallhattál sok mindent. Pl. ezt:
(Figyelem, ezt nem én mondom! Nem az én véleményem!)
Az IS-t az USA hergeli, pénzeli, az USA meg Izrael kezében van. A fegyver jó üzlet, ha nincs háború, akkor kell gyártani. Az Unió is csipi a szemüket, az ellen is kell valamit kitalálni.
USA éppen úgy polgárháborút kreált ott is, mint ahogy pl. Líbiában, csak nem teljesen úgy alakultak a dolgok, ahogy előre elképzelték. De ez a forgatókönyv sem rossz nekik (Izrael történelmi ellenségét polgárháborúba taszították, Európa gazdasági versenyképességét is gyengíti a menekültáradat).
Szíriában az eredménye most 300-400 ezer halott, 8 millió országon belüli menekült, 4 millió Törökországban, és már úgy félmillió Európában.
Szíriában volt egy 1-2 milliós jól élő középosztály, most még ők jönnek Európa felé. Ezek igazából egész normális emberek, iskolázottak, kulturáltak és van pénzük is, vonatra is megveszik a jegyet, ételért, szállásért is simán fizetnek, csak eddig arra számoltak, hogy gyorsan tovább mehetnek.
Mi azt próbáljuk kommunikálni hogy milyen nyomor elől menekül az, akinek 200 ezres telefonja van, csakhogy ezek az emberek az életüket mentik. Láttam olyan videofelvételeket, ahol az Iszlám állam harcosai gépkarabéllyal a kezükben röhögnek rajta, hogy a török-szír határon a török katonák vízágyúval, könygázzal akarják megakadályozni, hogy belépjenek az országba. Ilyen körülmények közt pedig visszafordulni már nem egészséges...
Azon sem csodálkozom, hogy akinek kicsit több pénze van, az próbál nem megragadni egy túlzsúfolt török menekülttáborban.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Fogalmam sincsen miért ellent írtam.. :D
A szegénység ellen a jólétbe menekülnek...
Az életük már törökországban is biztonságban van, de nekik az európai jólét kell.
Miért nem izraelbe, vagy közel keleti gazdag államokba menekülnek?
Már Magyarországon is biztonságban lennének, de ők a Német Svéd ellátórendszeren akarnak csüngeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!