Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha panelba költözök nem...

Ha panelba költözök nem hallgathatok majd hangosan zenét?

Figyelt kérdés
Mennyire vékonyak a falak ?
2015. júl. 24. 10:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kétségtelen, hogy áthallik minden. Nálunk a szomszéd hangosan hallgatja a tv-t, s mindent hallok. Veszekedés is áthallik, porszívózás is. Attól függ milyen hangosan akarod hallgatni, de nagyon hangosan nem lehet.
2015. júl. 24. 10:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Főleg a mélyhangok terjednek mint állat.
2015. júl. 24. 10:57
 3/11 anonim ***** válasza:

Ja. Rezegtetik a falakat is rendesen! :-D

Koleszban érdemes ébresztőt fújni vele! Két repró a fal mellé csövekhez,és bekapcs. Garantáltan alattad feletted 3-3 emelettel is ébrednek! :-D

A panel beton. A beton pedig nagyon jó hangvezető. Előnye viszont teherbírása,és könnyű szerelhetősége vízállósága.

A falfúrás hallatszik át a legjobban. Majd próbáld ki. Kapcsolj porszívó az egyik szobában,és nyomd neki valaminek,mintha porszívóznál a nagyobb teljesítményért,vagyis hangért,aztán a szomszéd szobából hallgasd meg mit hallani át. Vegyél egy zajszint mérőt,és tudni fogod milyen hangosan lehet még hallgatni zenét,hogy ne zavard a szomszédot.

2015. júl. 24. 11:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Én picit több, mint egy éve lakok panelban, én csak a fúrást szoktam hallani -de azt nagyon- :D

Két szoba van, ahol minimálisan áthallatszódik a szomszéd, de az is csak akkor, ha nem megy semmi. :D

2015. júl. 24. 11:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Használj fülhallgatót.
2015. júl. 24. 11:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod, hogy a szomszédok rád robbantsák az ajtót, akkor nem. Lehet zenét hallgatni normális hangerőn, mélynyomás nélkül, akkor az nem hallatszik. Ha üvöltetni akarod, akkor használj fülhallgatót.

Egyébként egy hangosabb TV, egy porszívó, egy ajtóbecsapódás és egy veszekedés is áthallatszik.

A házirendekbe bele szokták írni, hogy mindenki tarzózkodjon a fölösleges hangoskodástól. Nyilván, ha valaki felújít és kalapál meg fúr, az más, arra szükség van, az ilyesmit viszont ki szokták írni a bejáratnál.

De azért a legtöbb emberke, aki panellakó tisztában van a beton hátrányaival és van bennük annyi, hogy nem csinálnak fölösleges hangzavart, mert van bennük annyi tisztelet a másik iránt. Hangsúlyozom: a legtöbb emberke! Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek olyan parasztok, akik szarnak mindenre és mindenkire, mert "én itthon vagyok, azt csinálok, amit akarok", de ezek a tirpákok szerencsére nincsenek sokan.

2015. júl. 24. 12:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Aki úgy is tud zenét hallgatni, hogy nem kell, hogy üvöltsön akkor semmi akadálya, hisz tv -t is néz az ember...
2015. júl. 24. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:
panel vasbeton ami úgy vezeti a hangot és a hőt ahogy akarja. Készülj fel hogy lesz 35 fok a lakásban nyáron, lesz bűz is ha olyanok laknak alattad és mindent hallani fogsz :D.
2015. júl. 24. 13:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Nálunk még a hangosabb szex is áthallatszott, mert a hálószobáinknak volt közös fala, ráadásul pont azon a falon a konnektorral, ami gondolom, a szomszédnak is ugyanott volt.

Még ami hallatszott, ha felettünk magassarkúban (gondolom én, de olyan volt) járkáltak indulás előtt, vagy a gyerekek tologattak gurulós játékot.

Lentről nem észleltünk semmi hétköznapit.

Tényleg a fúró a leghangosabb, de ha nem felújítanak épp, akkor maximum egy polc, egy szekrény rögzítése vagy egy kép feltevésének erejéig járatták.

A zenéhez javaslom, hogy szerezz be egy fülest. Ha nagyon járkálni szeretnél közben, akkor egy vezeték nélkülit.

Nálunk bármi zaj volt, mármint a házban, egy vagy több szomszéd biztosan elkezdte verni a radiátort, ami mindenhol hallatszott, ez meg ilyen egyezményes jelzés volt arra, hogy kuss legyen. Mondjuk szerintem túlreagálták gyakran.

2015. júl. 24. 13:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk én sohasem értettem, hogy ha valaki olyan dolgot akar művelni, ami zavarja a szomszédait az minek költözik társasházba vagy panelbe stb. Nálunk a büdös paraszt szomszéd pl. rájött, hogy nem szolhat bele már az állattartás szabályaiba az önkormányzat és erre társasházi környezetben elkezdett lovakat meg disznót tartani. Na ez a parasztság. Menjen az ilyen ki a fenébe falura, vagy tanyára.
2015. júl. 24. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!