Új-Zéland Ausztráliához tartozik?
Nem, Ausztrália neve hivatalosan Ausztrál Államszövetség, (6 állam+2 terület:
Nyugat-Ausztrália,Queensland,Új-Dél-Wales, Victoria, Dél-Ausztrália, Tasmania, Északi terület, Ausztrál fővárosi terület)
Új-Zéland pedig egy teljesen másik ország másik állam, más törvények, más útlevél, stb.
Mindkettő alkotmányos monarchia és minkettő uralkodója II. Erzsébet, de nem összetartózó államok.
3. vagyok.
Nem értem, miért kellett lepontozni.
A kérdező ezt írta:
mint például Anglia EURÓPÁHOZ.
De ha Európa egy ország, akkor én kérek elnézést.
Sot, ha tovabb guglizol vagy tanulsz majd foldtorteneti korokat, akkor kiderul, hogy a Pangeahoz tartozott akarcsak minden mas is...egy idoben :-).
De a kerdes akkor nem volt egyertelmu, hogy most foldreszekrol vagy orszagokrol, mint allamokrol van szo. Maskor erdemesebb az ilyen kerdeshez pontosabb kifejtest adni es akkor pontosabb valaszt is kapni.
En meg ketszer is a guglis voltam. En egybol orszagra asszocialtam a mint peldaul Anglia Europahoz nem tunt fol, mert annak se sok ertelme volt.
Uj-Zeland ket nagy szigetbol all es nehany kicsibol geologiailag. Ausztraliatol sokkal hamarabb levalt a foldtortenet soran pl. ezert nincsenek rajta emlosok, mert amikor ez tortent még snem alakultak ki az emlosok. Persze vegul nehany deneverfaj meg atroppent valahogy, de eleg sajatosan foldon taplalkozoakka valtak nem leven ellenseg.
aztan amikor az emberek elkezdtek megerkezni akkor ok mar a maorik kialakulasanak idejen behurcolhattak a patkanyt, utana pedig a feher vilagutazok hoztak a tobbit. Ma kivadult kecskek, disznok, betelepitett kulonbozo szarvasfajok, a premtelepekrol kiszabadult oposszumok stb. emlosfajok alkotjak az emlosfaunajukat.
Csak az elovilagot osszehasonlitva is latszodik nem tartoznak ossze. Ehhez kepest pl. Anglia es Europa majdhogynem egyforma:-). A 3-asnak uzenem, engem nullara ertekeltek, pedig vegul a kerdezo rajott feltalaltak az internetes keresest is es kesobb felfedezi majd a ta konyveket is:-P
kiegészítésképpen, a maorik nem "kialakultak" hanem betelepedtek úgy kb. ezer évvel ezelőtt (a kutatóknak több elméletük is van, de háztáji felhasználásra az ezer év kb jó)
Más polinéz szigetekről hajóztak ide, több hullámban, lásd még: polinéz migráció
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!