Hogyan szívassam meg a felettem lakó szomszédom?
Egy megoldás van: Tanulni és sokat keresni és elköltözni.
Itt is bizonyítottan látszik, hogy van az az értelmi színvonal, ami nem fogja fel, hogy az élni és élni hagyni MINDENKIRE vonatkozik.
#14: én kosárlabdázni szeretek és hangos zenére ugrálni (aerobic), akkor az ugye nem bulizás, az már mehet - ugye?
Számodra az alvó és az ébren lévő idő között nincs különbség, másnak meg a zaj és zaj között. Ha annyit nem vagy képes megtenni a szomszédodért, hogy felveszel egy papucsot, vagy nem húzogatod a bútorokat indokolatlan hangerővel, akkor a másiktól miért várod el, hogy ne hallgassa a zenéjét hangosan? Neki az a mindennapok része.
Amit te mondasz szimpla önzés.
És mit csináljon az, aki pici és nő? Mert ha megfenyegetnék valakit, csak röhögne.
Az én felső szomszédom is paraszt, diszkózenét nyomat, de miért hangosan? Menőzik? Nem értem. A konyhában állva meg hallom, ahogy üvöltöznek egymással, hogy "Mi van? Nem hallom!"
Én kb. hajnali 3-4 körül fekszem le, és tekintettel vagyok másokra. Este 9-kor már erősen gondolkozom, hogy belefér-e egy gyors mosás. De ez a kötsög felettem... esküszöm, kb. heti háromszor történik ilyen: éjszaka, tök kuss, és hirtelen hallod, hogy valami a szomszédban leesik, és darabokra törik. Mintha üvegtál, üveggolyókkal földre esne. Aztán olyan hang, mintha szilánkokat söpörne össze. És mondom, eszméletlen gyakran van ez.
Kedves Kérdező, megbocsáss, de amatőr vagy!
Neki is kell valamikor aludnia, olyankor jön el a te időd. Végtelenített csecsemősírás nyomatni neki magnóról. Mikor lejön szólni, kikapcsolod, és értetlen arccal kérdezed, hogy "Gyereksírás, tőlem? Hát lát is maga gyereket?!?". Meg kell mondani neki, hogy hívja ki a rendőrséget. Nem fognak kijönni, ha valaki betelefonál, hogy a szomszédban gyerek sír. De ugyanezt lehet fúró hangjával. Lejön szólni "Fúrás? Nálam? Lát itt maga fúrót, vagy fúrás nyomokat?". Ha kijön a rendőrség, teszed a hülyét. Ha azt mondja, hogy magnóról nyomtad, hát bizonyítsa be. Ha felveszi magnóra a tőled jövő zajt, az sem hiteles bizonyíték, tapasztalatból írom.
Aztán jöhetnek a drasztikusabb módszerek. Felettem kiadó lakás van. A tulajdonos külföldön él. Kiadta a lakást két állatnak, akik este tornáztak, kizárólag futva tudtak közlekedni a lakásban, az ajtót nem becsukni, hanem b e b a s z n i szokták, december 25-én még a költözési fázisban voltak, karácsonyi ebéd alatt bútorokat dobáltak, pakoltak. Aztán az történt, hogy valaki megunhatta ezt, és az egyiknek a kocsijában kár keletkezett. Az ember azt gondolná, ilyenkor visszavesznek, hát nem vettek vissza, erre a másiknak is kár keletkezett a kocsijában. Végül egy hónap után elköltöztek, s vittek magukkal a két kocsin egymillió forintos kárt. Nem sajnálom őket, mert az ilyen csak ebből tanul.
Megkerestem a tulajdonost, és közöltem vele, hogy ha még egyszer ilyen bérlőt hoz ide, feljelentem az összes hatóságnál, aztán majd rohangálhat haza külföldről, 1500 kilométerről bírósági meghallgatásokra. Ha az egyikre mondjuk igazoltan nem tudok elmenni, akkor már is feleslegesen jött haza.
Az a baj, hogy ezek az emberek azt hiszik, hogy csak ők tudják megkeseríteni mások életét. Azt gondolják, hogy az övékét nem lehet megkeseríteni. Pedig de. És én azt mondom, felesleges az ilyen bunkók esetében szájat tépni, mert még ő van megsértődve, ha 23:30-kor rendőrt hívsz rá, hogy fúr, farag, kalapál.
Drasztikus módszerek, ezek a célravezetőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!