Milyen város Miskolc?
Egy viszonylag rövidtávú munka miatt költözök oda és ezért kérdezném a várost jól ismerőket.
Milyen ott élni?
Milyen a közbiztonság?
Csak a hírekből tájékozódva torzított kép alakulhat ki.
Milyenek az emberek?
Milyenek az elhelyezkedési esélyek, munkalehetőségek?
Milyen a kulturális élet, szórakozási lehetőségek?
A Bükk közelsége miatt a kirándulások adottak, ezért ezt nem is kérdem.
Bár csak turistaként jártam arra, nekem ez a képem alakult ki:
a belváros nagyon kellemes, hangulatos, tömegközlekedés a frekventált helyekre kiváló, villamos jár éjszaka is.
Van sok étterem, beülős hely, pékség, parkok.
A bükkben kirándulni pedig varázslatos, főleg ha hó van :)
Az emberekkel nincs különösebb tapasztalatom, átlag magyar városi színvonal.
Miskolcon nottem fel, a Martintelepen, kertvarosi reszen. Laktam az Avason is. Bar ott olcso az elet, de a kozbiztonsag nem jo. Alberletre inkabb a belvarost es kornyeket javaslom. Kerdes hol kell dolgoznodm esetleg Diosgyort, onnan meg a Bukk sincs messze vagy Lillafureden a vizeses.
Munkalehetoseg nem igazan van illetve az embereknek meg kell becsulniuk a helyuket, mert nehez jobbat vagy mast talalni, mint ami van. En 18 eves korom ota nem itt elek, de hazajarok. Nem is hiszem, hog visszajovok. Maradok Budaoeet kornyeken.
Az emberek szerintem kedvesek es segitokeszek, de kevesbe tehetosek mint nyugatabbra. Illetve kevesbe igenyesek a kornyezetukre (szemeteles jellemzobb pl). Ez persze csak altalanositas, nem jelenti h minden helyi ilyen. Csak en mar sokfele jartam es laktam is az orszagban.
Szorakozasi lehetosegekkel mar nagyon nem vagyok kepben de a belvarosban valoban vannak jo beulos helyek. Cukraszdak, barok. Kisgergely cuki nagyon jom
Köszönöm a válaszokat!
Az utolsó válaszolónak: Diósgyőrben fogok lakni.
A Kisgergely cukrászdát ismerjük, mert a várlátogatás mellett az is alap, hogy oda bemenjünk.
Azt viszont sajnálom, hogy Miskolc minden szépsége ellenére nem annyira élhető város, legalábbis még 160ezer embernek sem, mert folyamatosan apad a lakosság és még az elköltözők közül sem tervezi senki a hazaköltözést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!