Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni ha az utcánkba...

Mit lehet tenni ha az utcánkban lakó szomszéd kutyája megölte a macskáinkat?

Figyelt kérdés
Először a 2 kiscicánkat ölte meg. Elmentünk hozzá, megkértük hogy tartsa a kutyáját megkötve. A kérésünknek semmi haszna sem volt, a kutya ugyanúgy odajárt hozzánk. Nemsokkal ez után megölte az anyacicát is, majd pedig tegnap a szemünk láttára elintézte az utolsó kandúrunkat. Ma a kelleténél talán indulatosabban szóltunk neki hogy ha mégegyszer meglátjuk a kutyáját nálunk, fel fogjuk jelenteni. Nem hatotta meg a dolog, a képünkbe röhögött. Mit tehetnénk ez ellen? Végső megoldásként már a mérgezésre is gondoltunk. Nagyon nem szeretnénk idáig elmenni, de nem látok rá más kiutat. Valami ötlet?

2015. jan. 22. 18:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

"A mi cicáink a németjuhászunkkal együtt nőttek fel"

Ő hol van?

Egyébként meg hogy jár át hozzátok? Ha lyukas a kerítésetek, tessék megcsinálni.

2015. jan. 23. 19:57
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

Csak ezzel a mérgezéssel az a baj, hogyha erre a gazda rájön, akkor esélyes, hogy visszavág ugyanezzel, ha ismét lesznek macskáitok...

Én elsőként a rendőrséggel próbálkoznék inkább, hátha. Mivel sajnos nincs már cicátok, ezért gondolom nem kell, hogy annyira sürgősen megoldódjon a dolog, hacsak nem csinál a kutya más károkat is.

2015. jan. 24. 01:35
 13/17 anonim ***** válasza:
Csak a kutya átjárásával lehet mit kezdeni,akkor ,ha a hibás kerítés a szomszédé.
2015. jan. 24. 18:28
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
"a kutya ugyanúgy odajárt hozzánk." --> Egyáltalán hogy tud átmenni hozzátok a kutya? A kerítést nem ismerik arrafelé? Már az alapból probléma, hogy átjön a kutya. Ha pedig a macskák mennek át hozzájuk, ott azt csinál vele a kutya, amit akar, az a ti hibátok...
2015. febr. 23. 17:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz tenni ellene! Remélem ezt az üzenetet elolvasod! Nálunk hasonló volt a helyzet. A hátsó szomszéd kutyája többször átjött. Szóltam a szomszédnak, de semmi válasz, majd újra szóltam és azt a választ kaptam, hogy csináltassam meg a kerítést. A kerítés elég rossz állapotban volt, de akkor nem volt rá pénzünk, sőt a kutya folyamatos átmászkálásával pár oszlopot ki is lazított. Mikor már elegem lett, bementem a polgármesteri hivatalba. Feljelentettem, ennek valamennyi díja volt, de már nem emlékszem, hogy mennyi, mármint a feljelentésnek. A lényeg, hogy kijöttek, megnézték. Látták, hogy a kerítés elég régi a házunk mögött. Épp akkor nem volt ott a kutya, de elmondtam, hogy hol és milyen sűrűn szokott átjönni. Átmentek a szomszédba is. Kb 1 hét múlva jött a határozat, hogy csináltassák meg a hátsó szomszédék a kerítést, amit a kutya még jobban tönkretett. Továbbá az ő felelősségük, ha átjön, mert ha nem lenne kerítés, akkor sem jöhetne át hozzánk. Bírságot is kihelyeztek, ha ez mind nem teljesül. Következő hétvégén láttam, hogy megerősítik az oszlopokat. megemelték a kerítésünket. Szóval, mint írtam, akkor sem mehetne át a kutya hozzátok, ha nem lenne kerítés!
2015. márc. 2. 10:57
 16/17 anonim ***** válasza:
71%
Amerikában lelőhetnéd a kutyát ha a kertedbe megy, Magyarországon nem tudom, hogy van. Ha megtámadná a cicámat, biztos, megfenyegetném a szomszédot, ha megölné, akkor a kutyának vége. Mondjuk én nagyon védem őt.
2015. máj. 11. 16:50
 17/17 anonim ***** válasza:

kész szöveggel mennék a rendőrkapitányságra, örsre (utóbbinál nincs kötelező félfogadás, de helyi szinten nem szeretnék 20-40 km ingázni csak ezért!!)

tényállás, több macskánkat láthatóan erőszak által elpusztítva itt és itt találtuk + btk állatkínzás copy paste, + fotók mellékelve a kutyáról a TI TERÜLETEKEN!!

STOP ez valsz helyszínköteles, akkor és ott nyugodtan 107 hívni kellett volna, a macsek az nincs annyira heyhez kötve, de ő a kutyáját(remélem stafford /pitbull egyéb veszélyes fajta!) köteles úgy tartani, nehogy másban vagy más tulajdonában kárt okozzon

2015. nov. 22. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!