Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek hol lehet tartalma...

Szerintetek hol lehet tartalmasabb életet élni? Budapesten, vagy vidéken?

Figyelt kérdés
Illetve ti hol laknátok szívesebben mint fiatal?

2015. jan. 22. 15:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre válaszolva úgy gondolom városon tartalmasabb életet lehet élni de egy idő után nekem már sok az állandó pörgés és olyankor viszont jobb a vidéki nyugalom.
2015. jan. 22. 23:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A tartalmasabb élet mindenkinek mást jelent.

Én nem vagyok bulizós, otthonülős vagyok, de mégis mikor Pesten járok, - bár zavar a bűz meg a sok hajléktalan és előfordul hogy a zaj is kicsit zavar - összességében jobban érzem hogy élek. Mikor csak sétálok az utcán akkor is, pedig mondom, engem nem érdekel az éjszakai élet.

De élni még nem éltem ott, szóval nem tudhatom.

Azzal viszont egyetértek, hogy vidéken nincs semmi. Alig van választék akár élelmiszerből, akár ruhából vagy bármi ilyesmiből. Abból kell válogatnod ami van, akár tetszik a minőség és az ár, akár nem.

Hajléktalanok és kéregetők, meg rokkantak, magukban beszélők, tolvajok és hasonlók vannak bőven vidéken is, csak nyilván a létszám kevesebb, mert eleve kisebb létszámú a lakosság is.

2015. jan. 23. 01:09
 13/15 anonim válasza:
100%
Én életem első 18 évét egy vidéki nagyvárosban,a következőn 13-at Budapesten éltem, és alig várom,hogy majd visszaköltözhessek vidékre. Számomra a főváros túl gyors, az emberek nem figyelnek annyira egymásra, túlzsúfoltság és rohanás van.Való igaz, a pörgés és a kultúra király,de őszintén szólva munka után általában inkább hazamegyek a férjemhez, nincs már affinitásunk nagyon eljárni. Persze néha beülünk barátokkal beülős helyekre, de azt vidéken is lehet. Színház és buli is van vidéken. Most nem a faluról beszélek, ott én sem tudnék élni,az nekem is olyan lenne, mintha elzárnának a világtól,ha messze van a legközelebbi város. De a falut és Pestet összehasonlítani szerintem hülyeség, túl nagy a kontraszt. Aki jobban szereti a nyugalmat, annak vidék jobb,aki meg a pörgést, annak Pest. Ez életkorfüggő is, a 18-30-as korosztály általában nagyon jól elvan Pesten, de utána sokan - főleg,akik eredendően vidékiek- azt érzik, elég volt,és visszatérnek vidékre.
2015. jan. 23. 08:49
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

attól függ, mit értesz tartalmasnak. nem akarok senkit megbántani, de az emberek többsége igénytelen és unalmas meg hazudozik. akinek tartalmas élet = több bolt és vásárlás, azt csak sajnálni tudom.

a Budapestet szerető emberek egyrészt általában igénytelen, a másik meg, h lusták, ezért örülnek, h a közelben van bolt. a másik baromság, h imád mindenki úgy csinálni, mintha állandóan kiállításra meg múzeumba akarna menni, jaj hagyjuk már ezt a kamudumát. az átlag magyar inkább otthon böfög a tv előtt, mint elmegy egy múzeumba.

vidéki kisvárosban élek, itt is lehetne tartalmas életet élni, csak egyszerűen az emberek nem vevők rá. tökmindegy, h jóga, csillagászati előadásról van szó, vagy csak arról, h építenek 7 km bicikliutat, az emberek többségét egyszerűen egyik sem érdekli. laktam Bpn is, ugyanez volt, a többség csak bulizni meg piálni jár el, vagy otthon döglik.

tehát nyilván Bpn lehet plázázni meg többet vásárolni, de igazán tartalmas életet mindenhol nehéz élni az többi ember miatt.

2015. jan. 24. 17:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem / Nekem mindenképp Budapest nyújtja a tartalmasabb életet. Már 12 éve járok bulizni, de még mindig nem tudtam kiélni magam itt Budapesten, a bulik városában. Hát mi lenne velem vidéken. Unokatesóm is ezért költözött fel Budapestre, vele jártunk egy ideig Hajógyárizni.

A másik, amiért szeretem Pestet, hogy itt nem ismer mindenki mindenkit, nyugodtan kimehetsz úgy az utcára, hogy valószínűleg inkognitóban leszel :D Ellentétben vidékkel, ahol az uncsitesóm szerint (aki ott élt, született), nem lehetett úgy kimenni az utcára, hogy ne pletykáltak volna rólad valamit.

Viszont: A levegő, a nyugalom, az állattartás, a hatalmas telkek, az emberek közvetlensége, a mulatozás miatt meg nagyon is tartalmas lehet a vidéki élet is. Nekem az egyik kedvenc napom az évben, amikor lemegyünk a családdal a vidéki családtagjainkhoz a Búcsúba. Ott aztán van dínom-dánom olyankor és tartalmas szórakozást nyújt.

Azt mondom összességében: Fiatalon talán jobb élni Budapesten, idősebb korban pedig jobb lehet a vidék, vagy a Budapesti külkerületek (XVII, XVIII, XVI, XIV...).

Üdv!

2015. ápr. 15. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!