Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti mit tennék egy ilyen...

Ti mit tennék egy ilyen helyzetben? Hogyan lehetne leszerelni a szomszédot?

Figyelt kérdés
A párommal nemrég sorházba költöztünk, saroktelek a miénk, így közvetlenül 1 szomszédunk van. A pasi elvált, egyedül él, hétvégente vannak nála a gyerekei csak. Amikor beköltöztünk teljesen normálisnak tűnt, barátkozó típus, közvetlen fazon. Azonban észrevettem, hogy mintha célozgatna arra, hogy több is lehetne közöttünk mint "jó szomszédi viszony." A páromnak a munkahelyén vannak időszakok amikor megnő a munka, ilyenkor 2-3 hétig is akár túlórázik, tehát reggel megy, este jön.( Én 4 órakor már otthon vagyok.) Már észrevettem, hogy amikor kiengedem a kutyát az udvarra, és maradok vele játszani is, (naponta 1-1 órákat) akkor ő rögtön ott terem a kerítés szélénél. Mintha kb. figyelne, hogy mikor merre megyek. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy a múlt héten nekiállt célozgatni, hogy szívesen átjön hozzám ha úgy van, hogy legyen társaságom, hogy ne kelljen ilyen sokat egyedül lennem..hogy biztosan unatkozom. Nem az első ilyen volt már, de akkor azt gondoltam, hogy csupán kedves, segítőkész, mert éppen a kertben ástam ki magamnak egy kis részt ahova nemsokára virágokat szeretnék ültetni tavaszra, és akkor is átszólt, hogy szívesen segít stb. De ez a múltkori eset már zavaróan tolakodó volt. Akkor megmondtam neki, hogy nem unatkozom, van elég dolgom a ház körül, lefoglalom magam. De mintha tényleg figyelne. Amint kilépek a házból már ott terem, van hogy csak az autójánál motoszkál, látszik, hogy célja nincs, arra vár, hogy beszélgetni tudjon velem. Voltak még kisebb-nagyobb célozgatásai felém, ami utólag esik le, hogy lehetséges, hogy másfajta szándékúak mint a sima barátkozás. Nem tudom, hogy a páromnak elmondjam-e, mert amúgy sem kedveli a pasit, tudom, hogy felhúzná magát, és nem akarom, hogy elmérgesedjen a helyzet. Ti mit javasoltok, hogyan lehetne a szomszéd problémát megoldani úgy, hogy "ne durvuljon el"? Már odáig jutottam, hogy alig merek kimenni az udvarra, mert az esetek 90%ban rögtön ott terem, és se kedvem, se energiám vele foglalkozni, és kerülöm a helyzetet. Egyébként vállalkozó-féle, és nincs konkrét munkaideje, általában délelőtt elintézi a dolgait és délutánra ő is otthon van. Elhiszem, hogy unatkozik és magányos,de ez már túlzás..

2015. jan. 19. 11:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, nekem azért erősen flört gyanús amikor valaki azt mondja, hogy mellé is kellene egy asszony, csak hát nem mindenkinek vannak olyan gyönyörű kék szemei mint nekem, utána olyasmit is elhintett, hogy milyen jó a páromnak, hogy nem csak szép, hanem intelligens és milyen házias párja van, ritka az ilyen nő manapság. Meg hogy a szempillám mű-e, vagy sem, mert milyen szép hosszú, s ilynkor próbál mélyen a szemembe nézni és mosolyog. Hát borzasztó! :D Már-már zavarba ejtő.
2015. jan. 19. 12:49
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Mondd meg kereken, hogy nem érdekel, ha félreértetted, legfeljebb bocsánatot kérsz.
2015. jan. 19. 12:51
 13/21 A kérdező kommentje:
Meg ugye én nem vagyok az a típus, aki jól odamondja egy szinte vadidegennek a magáét.
2015. jan. 19. 12:51
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kedvességnek és a barátkozásnak vannak határai. Oké, hogy vannak ilyen típusok, de ha látszik, hogy a másik fél nem vevő rá, akkor nem kell erőltetni.

Ha az illető nem ért a szép szóból bekeményítenék. Ha zavar a viselkedése, hagyd abba az udvariaskodást. Mondd el neki egyszer, hogy nem tetszik a viselkedése, és ha nem változtat, nézd levegőnek. Ne nézz rá, ne szólj hozzá, majdcsak észreveszi magát.

Ha ezután is azt érzed, hogy figyel, szerintem nem árt szólni a párodnak.

2015. jan. 19. 13:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Amíg nem mondod meg neki határozottan a magadét, ne várd, hogy visszább vesz.
2015. jan. 19. 13:14
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én elmondanám a páromnak. Már csak azért is, mert ha egyszer konkrét ajánlatot tesz a pasi amit te visszautasítasz, nehogy a szomszéd legyen az, aki bekavar a férjednél. az meg néz majd, hogy ő semmit nem tud. Tudjon csak róla nyugodtan. Sőt, ha kell, tegye is helyre a szomszédot.
2015. jan. 19. 13:43
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én elmondanám. Nem akarlak rémísztgetni, de ha nem lesz helyretéve az ürge, előbb-utóbb erőszakosabbá válhat. Vagy ahogy írták, ő fog előállni ellened egy történettel, mintha te lennél, aki kelleti magát. Az ilyeneket csak határozottan lehet leállítani.
2015. jan. 19. 14:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Néma gyereknek... ha udvariaskodsz és titkolózol, ne várd el, hogy kiolvassa a gondolataidból a problémát. Nem mindenki tud olvasni az apró jelekből. Talán még menekülni is fog előled szégyenében, ha nyíltan rászólsz, hogy ne zaklasson már.
2015. jan. 19. 18:57
 19/21 A kérdező kommentje:
Tegnap este elmeséltem a páromnak, azt mondta, hogy ő is észrevett már valamit, de nem is sejtette, hogy a pasi ennyire nyíltan kezdi már a flörtölést, és h leselkedik is utánam. Na meg nem akart "féltékenységi jelenetet" rendezni ameddig nem biztos benne, hogy a szomszéd nyomul. Azt mondta ő is, hogy mondjam meg neki, hogy ne járkáljon utánam, és célozgasson, mert engem ez zavar és nyilván nem szeretnék tőle semmit, viszont ha meg nem úgy értette a célzásokat, akkor se tegyen megjegyzéseket, mert félreérthető és nekem akkor is kellemetlen. Ha meg nem változik semmi, akkor azt mondta, hogy majd ő is elbeszélget vele. Szerintem ez így korrekt. Nem?
2015. jan. 20. 09:01
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Már ne haragudj ,de mi kell még neked ,hogy holnap rádmásszon a fazon az udvaron ? Nem elég jel,hogy célozgatott a szemedre,szempilládra és egyebekre ? Ez a faszi meg akar dugni,ez világos ! Mire vársz ,hogy direkt ajánlatot tegyen ? És a társad reagálása sem elfogadható a számomra. Ha nekem ezt elmesélné a feleségem (aki egyben a társam és párom is )rögtön átmennék a fazonhoz és megmondanám neki ,hogy ne zaklassa többé a feleségemet,mert nem leszünk jóba ! Ennél kevesebbért is átmennék hozzá ! Attól kezdve,hogy bevontad (nagyon helyesen) őt is ,már az ő feladata,hogy megvédjen téged ,ha igazi férfi.
2015. jan. 20. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!