Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit csináljak? A nálam 3...

Mit csináljak? A nálam 3 évvel fiatalabb lány szinte zaklat. (Többi lent) 12/L

Figyelt kérdés

A szomszédban egy nagyon igénytelen család lakik, a szülők válnak, a két fiú (egyik 22, a másik 18 éves) cigi+alkohol+tetoválás+minden nap új csaj, de ez zavar kevésbé.

Lakik ott egy 9 éves kislány, aki minden nap, esőben, hóban, fagyban, forróságban, állandóan "ordibál" nekem, hogy menjek ki vele beszélgetni/játszani. De reggel 6- este 11-ig csak gondol egyet és egy nap 20x kiabál nekem. A nap folyamán pedig többször írogat nekem SMS-t. Már ezerszer magyaráztam neki, hogy nekem más dolgom is van meg, hogy nagyon szépen kérem, egy kicsit szálljon le rólam stb, stb, de semmi. Ha meg néha rászánom magam, hogy kimegyek egy fél órára hozzá, akkor meg állandóan a s**x-ről beszél. Már nem megyek ki, nem beszélek vele, de minden egyes nap ugyanaz. Mit tegyek?

Előre is köszönöm a normális válaszokat:)

2014. szept. 9. 16:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt jól tetted hogy segitesz neki. Szexről meg lehet azért beszél mert látta a testvéreit amint épp szexelnek.
2014. szept. 20. 05:04
 12/14 anonim válasza:
szerintem hogyha a szexről beszél, akkor ez csak a családját minősíti, mert egy 9 éves gyerek nem kezd el mesélni a szexről csak úgy, meg szerintem nem zaklat, hanem bátyként tekint rád akire felnézhet, mert a testvérei bztos nem játszanak vele és elhanyagolják, vagy lehet hogy tetszel neki mint fiú, és veled akar lenni :)
2014. okt. 24. 09:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok vészmadárkodni, de nekem is egyből az jutott az eszembe, mint a 4-esnek. Ennek a kislánynak nem jó otthon, menekülni akar, egyértelmű, és Te vagy a kapaszkodója, akinél kicsit menedéket lelhet egy pár óra erejéig. Bár a fiatalabb kislányok felnéznek az idősebbekre, keresik a társaságukat, ez a viselkedés azonban már túlzás, túlzott képpen kapaszkodik beléd. Szexuális zaklatás sem kizárt egyáltalán. Szerintem sokkal komplexebb ez a probléma a kislánnyal, mint amit Te meg tudsz oldani. Nehéz helyzetben vagytok mindketten, mer elhiszem, hogy zavar, és nem is a Te felelősséged ezt 12 évesen megoldani, ami Tőled telhet, Te már mindent megtettél/megteszel. De ennek a kislánynak segítségre van szüksége, segítségért "kiált". Jó, hogy szóltál anyukádnak, és jó, hogy ő szólt a kislány anyukájának, de az nyilván elbagatellizálja, ha esetleg bántják, molesztálják otthon a kislányt. Ha tovább folytatódik a helyzet, érdemes lenne más felnőttet - kislány osztályfőnöke, iskolai gyermekvédelmis, stb. bevonni. De ez nem a Te feladatod inkább anyukáddal beszélj vagy egy megbízható felnőttel a környezetetekben.

Ne legyen igazam, de ez a kislány minden tünetét mutatja egy bántalmazott gyermeknek.

2014. okt. 24. 10:00
 14/14 anonim válasza:
Jól tetted hogy szóltál a szülőknek és szerintem szervezhetnél vele egy tanulószoba szerűséget ahol mindketten tanultok mert tanulni neked is nyilván kell és ha végeztetek akkor 9éveseknek való dolgokra taníthatnád pl olvasás megmondod neki hogy mit olvasson vagy játsz vele 12/L
2015. okt. 11. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!