Nógrád megye nem furcsa nektek picit?
Nekem kicsit olyan a megye, mintha megállt volna ott az idő. A félmagas, keskeny dombjai is érdekes hangulatot keltenek. Én Borsod megyei vagyok, itt másféle a táj hangulata számomra, pedig itt is van aztán rengeteg szegény rész. Az is érdekes, hogy hasonlítanak nógrádi városrészek egyes borsodi városrészekre, de ez az 50-es, 60-as éves egyenépítkezéseinek köszönhető, nem fura, csak érdekes. Ami kimondottan fura, az a sehol máshol nem tapasztalható régi, lassabb, szinte 100 évvel ezelőtti érzés, a felszín alatt szinte tapintható nyomasztó hangulattal. Jobban nem tudom megfogalmazni. Nem, nem ittam semmit! :-))
Nem akarok senkit megbántani, tetszik, csak van némi érdekesség számomra a levegőjében :-)) Sok magyarországi megyében jártam már, több helyen laktam is, egyes dunántúli részek hangulata is más, Szabolcsnak is van egy jellegzetessége, de Nógrádban mintha állna az idő.
Szerintetek?
Akkor még nem jártál Fejér megyében :D
Annak is főleg a déli részén. Megállt az idő, valamint nagyon zárkózottak az emberek. Enying (ahogy a helyi rádiójukban mondják "A Balaton kapuja" egy viszonylag modern mezőváros, de beljebb haladva nagyon durva az elmaradottság, és szintén dimbes-dombos táj látható. Igazából szép, de nyomasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!